21 okt 2021

70 000 studenter på Sveriges första MOOCs

I veckan startade Karolinska Institutet Sveriges första MOOCs (massive open online courses). Totalt 70 000 studenter världen över har anmält sig till de två första MOOCs, där undervisningen online är gratis och öppen för alla.

– Responsen och intresset för våra MOOCs är mycket större än vad vi kunnat drömma om vilket glädjer oss med tanke på det stora utbudet från de övriga toppuniversiteten. Vi har definitivt fått blodad tand och planerar fler kurser, säger universitetslektor Nabil Zary, ansvarig för samarbetet med edX.

Det är samarbetet med den internationella utbildningskoncernen edX som banat väg för MOOC-kurserna. EdX är en icke-vinstdrivande koncern och ursprungligen ett samarbete mellan Harvard Univiersity och MIT, Massachusetts Institute of Technology.

Tanken är att med en gemensam plattform erbjuda kostnadsfri öppen webbutbildning av god kvalitet. I dag har samarbetet vuxit och totalt ingår 36 universitet med säten i alla världens kontinenter och mer än 900 000 individer finns på edX plattform. Karolinska Institutet agerar här sida vid sida med en växande skara av högt värderade universitet.

Mer information om kurserna som hålls som MOOCs genom Karolinska Institutet

Senast uppdaterad: 21 okt 2021

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2021-10-07

Undvik stressen inför terminsstart

Många av Sveriges studenter ligger ännu i hängmattan, men sommaren lider mot sitt slut och snart är det dags att logga på studiehjärnan igen.  Psykologen Kirsti Tellas tipsar om hur man fixar omställningen smidigt. – Vi är vanedjur som anpassar oss till situationen vi har just för tillfället. Vissa har varit lediga i två och en halv månad och då kan man lätt tappa tilliten till sig själv och ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-11-15

Ansökan till högskola – så ansöker du

Ska du söka till högskolan? Här går vi steg för steg igenom hur du gör din anmälan.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2011-11-04

Här misstänks rektorn för fusk

Han anklagas för att friserat sina meriter när han blev professor. Utan den titeln hade han aldrig blivit rektor.

Läs mer