Majid hittade en ny passion hos TAU Learning

Foto: Shutterstock

Hos Tau Learning i Malmö upptäckte Majid Abbas en ny passion. Trots att han inte gått ut sin utbildning ”Finsnickeri och möbeldesign” än har han redan ett jobberbjudande när skolan är klar.
– Jag vill tacka lärarna som gör att vi lär oss väldigt mycket och som förklarar på ett bra sätt, säger han. 

TAU Learning erbjuder gymnasie- och vuxenutbildningar inom hantverk. På skolan finns allt från utbildningar in yrkesmåleri till textil och mode. Majid Abbas går sista året på programmet ”Finsnickeri och möbeldesign”.

– Jag har alltid varit intresserad av att skapa något och funderade på att söka till ingenjör men jag hade inte så bra betyg. Jag tänkte att det här kunde vara något att börja med och som jag kunde bli bra på och upptäckte tidigt att jag gillar att jobba som snickare, säger han.

Under de år han gått i skolan har han blandat utbildning i grundämnen med djupare utbildning i snickeri och hantverk. Just nu håller han på att ta fram ett eget soffbord.

– Jag har aldrig haft någon slöjd i skolan och hade ingen aning om hur det går till eller vad det innebär att vara snickare. Jag tänkte att jag hoppar in och testar ett tag och det blev skitbra.

I undervisningen ingår även ett par perioder praktik på företag inom branschen. Under den senaste praktiken blev snickeriföretaget som Majid Abbas praktiserade på så imponerade att de vill att han börjar jobba där när utbildningen är över.

– Det känns bra. Jag har pluggat i snart tre år nu och tänker att jag ska testa på att jobba lite. Om ett par år kanske jag vill plugga vidare och då kan jag göra det.

Han är mycket nöjd med utbildningen och skulle gärna rekommendera den till andra.

– Gillar du att jobba med inredning är det en väldigt bra utbildning. Det är roligt att jobba med det vi gör här och folk borde testa snickeri, säger Majid Abbas. 

Faktaruta

Majid Abbas

Ålder: 20 år.

Bor: Danmark.

Roligaste med snickeri?
– Att vara ut och jobba. När det är dags att putsa och behandla grejerna kan det bli lite tråkigt. 

Fråga SYV