24 jul 2019

Rekord i antal ansökningar

Över 300 utbildningar har beviljats av Myndigheten för yrkeshögskolan. Söktrycket har aldrig varit så stort.  

Det var ett rekordår när det gäller antalet ansökningar om att bedriva YH-utbildningar, en ökning på 13 procent. Dessutom var det rekord i antalet ansökningar med mycket hög kvalitet, enligt myndigheten.

Flest platser beviljas inom utbildningsområdena Ekonomi, administration och försäljning (1 816 platser/utbildningsomgång), Teknik och tillverkning (1 598 platser/utbildningsomgång), följt av Data/IT (1 568 platser/utbildningsomgång).

Exempel på nya yrkesroller som tillkommit i denna ansökningsomgång, och som inte tidigare utbildats inom yrkeshögskolan, är bland annat E-Trainer: Utbildare med IKT-kompetens, Mejeritekniker/Dairy technologist och Reläskyddsspecialist. 

Kristoffer Rengfors

Artikeln är skriven 2015

Senast uppdaterad: 24 jul 2019

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2021-10-07

Boosta din kreativitet

Kreativitet hyllas i samhället. Arbetsplatser uppmanas att skapa ett kreativt klimat för att uppmuntra nya idéer och i skolan är numera entreprenörskap en del av läroplanen. Men vad kan man själv göra  för att bli mera kreativ? Vi frågade kreativitetsexperten om råd. Nicolas Jacquemot är etnolog, författare och bokaktuell med ”Kreativitetskoden”.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-12

Här är det dyrast att plugga

Örebro är billigast – och Göteborg dyrast. Det visar Länsförsäkringars sammanställning över vad det kostar att leva som student i olika städer. Länsförsäkringar har tittat på de största utgifterna man har som student, det vill säga bostad, mat, träning, lokaltrafik och försäkring. Sammanställningen visar att bostad är dyrast i Stockholm, men totalt sett hamnar huvudstaden först på femte plats.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-13

”Vi hjälper till att göra YH-utbildningarna så relevanta som möjligt”

Relevanta utbildningar som efterfrågas av näringslivet – det är en av de stora fördelarna med yrkeshögskolan. Ann-Sofi Sjöberg på TCO berättar om samarbete mellan skolorna och företagen!

Läs mer