5 appar som gör det enklare att plugga

Foto: Wikipedia

Känns pluggandet jobbigt, svårt och ineffektivt? I dag finns en uppsjö av appar som kan hjälpa.

Förhör dig själv med Studyblue

Med den här appen  kan du anteckna under en föreläsning och samtidigt skapa frågor för att testa dina kunskaper vid ett senare tillfälle. Det går också att dela sina anteckningar och frågor med kompisar, och på så vis kunna förhöra varandra interaktivt.
Finns för både Android och Iphone. 
www.studyblue.com

Kartlägg din inlärningsförmåga

På samma sätt som det i dag går att mäta sin fysiska förmåga med olika appar, kan du med Brain Fitness Tracker mäta din mentala "kondition". Genom att införa uppgifter om sömn, motion och stressnivåer räknar appen ut hur din inlärningskurva ser ut vid olika tillfällen på dygnet. 

För Iphone: Brain Fitness Tracker
För Android: Brain Fitness Tracker

Spela in föreläsningen

Slumrade du till under föreläsningen? En ljudinspelningsapp kan vara din räddning. Det finns en uppsjö både för Android och för Iphone. Glöm inte att fråga föreläsaren först om du ska spela in.

För Android: Smart Voice Recorder
För Iphone Smart Recorder 7

Testa Pomodorotekniken

Pomodorotekniken utvecklades på 80-talet som ett sätt att maximera sin mentala kapacitet under dagen. Med en äggklocka bryter man upp studierna i 25-minutersintervaller åtskilda av korta pauser, för fika, motion eller fruktstund – för att nå optimal kapacitet. 

För Iphone: The Pomodoro Timer.
För Android: Pomodroido: A Pomodoro Timer. 

Överför tryckt text till mobilen

Med appen Textgrabber + translator kan du fota ett textstycke och sedan redigera, spara och dela det med andra. Appen innehåller också en översättarfunktion som kan översätta mellan ett 40-tal olika språk.

För Iphone och Android: Textgrabber + translator

Fråga SYV