5 appar som gör det enklare att plugga
19 jul 2022

5 appar som gör det enklare att plugga

Känns pluggandet jobbigt, svårt och ineffektivt? I dag finns en uppsjö av appar som kan hjälpa.

Förhör dig själv med Chegg

Med den här appen  kan du anteckna under en föreläsning och samtidigt skapa frågor för att testa dina kunskaper vid ett senare tillfälle. Det går också att dela sina anteckningar och frågor med kompisar, och på så vis kunna förhöra varandra interaktivt.


Finns för både Android och Iphone

Kartlägg din inlärningsförmåga

På samma sätt som det i dag går att mäta sin fysiska förmåga med olika appar, kan du med Brain Fitness Tracker mäta din mentala "kondition". Genom att införa uppgifter om sömn, motion och stressnivåer räknar appen ut hur din inlärningskurva ser ut vid olika tillfällen på dygnet. 

Spela in föreläsningen

Slumrade du till under föreläsningen? En ljudinspelningsapp kan vara din räddning. Det finns en uppsjö både för Android och för Iphone. Glöm inte att fråga föreläsaren först om du ska spela in.

För Android: Smart Voice Recorder
För Iphone Smart Recorder 7

Testa Pomodorotekniken

Pomodorotekniken utvecklades på 80-talet som ett sätt att maximera sin mentala kapacitet under dagen. Med en äggklocka bryter man upp studierna i 25-minutersintervaller åtskilda av korta pauser, för fika, motion eller fruktstund – för att nå optimal kapacitet. 

Pomodoro timer online

Överför tryckt text till mobilen

Med appen Textgrabber + translator kan du fota ett textstycke och sedan redigera, spara och dela det med andra. Appen innehåller också en översättarfunktion som kan översätta mellan ett 40-tal olika språk.

För Iphone och Android: Textgrabber + translator

Senast uppdaterad: 19 jul 2022

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2021-10-07

Höj betygen - skaffa en studiecoach

Vi betalar allt oftare för hjälp att prestera bättre i skolan. Viktoria Huber får hjälp med matten av en studiecoach från högskolan. Viktoria Huber bytte nyligen skola och var i och med det tvungen att tenta av Matte A på två veckor. Då tog hon hjälp av Upgrades Education och studiecoachen Sofie Brange som läser sin sista termin på Handelshögskolans kandidatprogram.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2022-07-29

Öva dig på att vara strukturerad

Låt dina studier bli en träningsarena för ordning och reda. "Strukturerad" är den egenskap arbetsgivare frågar mest efter. Här är tipsen för att bli mer strukturerad!

Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-07-09

Så hanterar du prestationsångest

Ångest är något som alla mer eller mindre känner ibland. Vare sig det är inför ett nytt jobb, en svår uppgift eller inför en tenta så påverkar den oss människor. Hur kan man då göra för att dämpa ångesten? Läs mer här!

Läs mer