Ditt misslyckade högskoleval – vilken personlighet är du?

Nu ska vi prata om något som kan sänka själve Narcissus hybris. Det värsta som skulle kunna hända dig när du får svar på din högskoleansökan. Du kom inte in på universitetet.

Din mamma studsar inte direkt av lycka och själv känner du dig rätt låg. I och för sig sökte du in på Handels med tretton IG:n i ditt betyg, vilket var en strategisk felberäkning. Att sikta mot stjärnorna och landa i trädtopparna heter det. Grejen är att livet kan faktiskt vara rätt behagligt i trädkronorna om man vet hur man utnyttjar det på bästa sätt. Här hittar du listan med hetaste tipsen på hur du räddar återstoden av ditt liv.

1. BACKPACKERN
Din trädtopp kanske i själva verket är en palm. Det är nu det är läge för dig att flytta utomlands och plugga ett språk eller skaffa dig värdefulla jobberfarenheter på varmare breddgrader! Slå två flugor i en smäll, fly skammen i Sverige där alla polarna nu tycker att du är kass och arbeta på brännan samtidigt. Nästa år kommer du tillbaka som kompisen som kanske inte är den vassaste kniven i lådan och helt utan högskolepoäng, men du kommer i alla fall att vara snyggast.

Fly landet, hitta dina utlandsstudier!

2. KURSSAMLAREN
Du hänger dig kvar i högskolevärlden likt en krabba. Om du inte har en kandidat i civilekonomi om fyra år ska du iallafall ha högskolepoäng inom ALLT annat. Harry Potter-kurserhästens beteende, C- uppsats i Swahili. Målet kan alltid vara att samla FLEST högskolepoäng.

Hitta enstaka kurser!

3. SPARGRISEN 
Det finns otaliga korvmojjar i Sverige som alltid söker personal. Här kan du börja arbeta upp ett kapital för att senare försörja dig under din studietid. Dessutom får du kundkontakt med x-antal svåra kunder vilket kanske får dig att inse att du är en riktigt begåvad människokännare och du kanske faktiskt ska plugga till socionom eller personalvetare?

Utveckla dig och hitta de bästa sociala utbildningarna!

4. RESERVEN 
Det bör nämnas att den som har hamnat på reservplats faktiskt kan komma in på sitt program. För dig finns det alltså hopp. Det kan nog bli en lyckad person av dig trots allt.

Sök bland våra utbildningar och hitta programmet som kan rädda ditt anseende!

5. SOFFLIGGAREN Sök in till valfri dokusåpa. Det verkar vara många personer här i landet som ser det som det optimala tidsfördrivet när de inte har något bättre för sig.

Fråga SYV