Elektriker – ett framtidsyrke

Foto: Denna artikel är en annons från Lernia  ANNONS

Bilden av elektrikern som en kabeldragande blåställsarbetare är förlegad. I dag ställs höga krav på kunnande inom energibesparing, problemlösning och trådlös elektricitet. En utveckling Lernia är med och driver.

Samhället blir allt mer högteknologiskt, så till den grad att även vår hemmiljö börjar förändras. I dag kan du styra all elektricitet i hemmet direkt från luren.

Det förenklar våra privatliv att aldrig riskera att glömma spisen på igen, men det ställer desto högre krav på dagens och morgondagens elektriker. Jörgen Mattsson är vd på Lernia Bemanning och bekräftar bilden av en förändrad bransch.

– Jag tror att behovet av eltekniker inom svagströmsområdet, särskilt data- och telekommunikation, kommer att växa. Och programmering blir en allt viktigare syssla när man tack vare trådlös överföring inte längre behöver dra kablar, säger Jörgen Mattsson. 

Lernia erbjuder omkring 40 olika elektrikerutbildningar, alla anpassade efter kompetenserna som marknaden efterfrågar. Allt från grundkurser till avancerade vidareutbildningar, för både företag och privatpersoner.

Elbranschen tar ständiga och snabba steg mot mer miljövänliga sätt att producera el. Med andra ord en spännande bransch som är i ständig utveckling och inte räds att prova nya vägar.

Så märker du efter några år inom yrket att du vill ta ett större grepp om energifrågor finns möjligheter att gå en ingenjörsutbildning på någon av landets tekniska högskolor.

Vill du kompetensutvecklas på företaget du redan arbetar på kan du oftast erbjudas en påbyggnadsutbildning via Lernia. Eller varför inte bygga på din kompetens om du är mellan jobb?

Tittar vi i backspegeln är det inte länge sedan smarta hem- och kontorsmiljöer var en utopi. I dag är det verkligheten vi lever i, och med den snabba elektroniska utvecklingen krävs allt mer av elbranschen.

Så ta chansen och hoppa på eltåget och var med och utveckla framtidens elektriska infrastruktur – resan börjar på Lernia.

Vill du veta mer? 
Gör en intresseanmälan här.

Fråga SYV