Söker du ett livsviktigt yrke?

Foto: Denna artikel är en annons från Lernia  ANNONS

Vården står inför en enorm generationsväxling och utbildad personal är en bristvara. Det skapar ett guldläge för den som vill göra skillnad på riktigt.

Lernia erbjuder en rad utbildningar som kan vara ditt första steg på en lång karriär.
– Efterfrågan på utbildade undersköterskor ökar kraftigt, säger Maria König, rekryteringsansvarig på Lernia.

Vården kommer de närmaste åren lida av stora pensionsavgångar, varför branschens största utmaning är att hitta ny personal. Statistik från Arbetsförmedlingen bekräftar att behovet kommer att öka, vilket skapar ett utmärkt läge att söka sig till vården.

– Tycker man om att hjälpa människor har man grunden för att bli en bra undersköterska. Det är ett väldigt viktigt arbete, samtidigt som det är fritt. Du får ofta möjlighet att påverka ditt eget schema och jobba på ett sätt som passar dig, säger Maria König.

Just undersköterskeutbildningarna som Lernia erbjuder lägger en bra grund för din fortsatta karriär inom vården. Som undersköterska kan du arbeta inom allt från sjuk- och äldrevård, till psykiatri och människor med funktionsnedsättningar.

Precis som i alla vårdyrken är den sociala förmågan viktig. Maria König tycker också att vården överlag är dålig på att kommunicera utvecklingsmöjligheterna inom branschen, vilket mest troligt ligger till grund för personalbristen.

– Bara till våra undersköterskeutbildningar finns en rad olika inriktningar. Du kan jobba på sjukhus, inom akutsjukvården, psykiatrin med mera. Och efter dem har man alla chanser till fördjupning och vidareutbildning, det är en väldigt spännande bransch med massor av möjligheter, säger hon.

Lernias undersköterskeutbildningar är cirka ett och ett halvt år långa. Och enligt Maria König behöver man inte vara orolig för att stå utan jobb efter avklarad utbildning.

– Det finns inte många undersköterskor som går arbetslösa. De närmaste tio åren kommer efterfrågan på utbildade undersköterskor att öka kraftigt. Det är definitivt ett framtidsyrke.

Är du redo att ta dig an utmaningen? Vägen ligger öppen för att bli en del av det kanske viktigaste vi har – vården. Och vägen går via Lernia.

Vill du veta mer?
Gör en intresseanmälan här.

Fråga SYV