03 jul 2019

5 nya YH-utbildningar 2016

Då arbetsmarknaden ständigt kräver nya kompetenser dyker det varje år upp nya spännande YH-utbildningar. 2016 är inget undantag och vi har listat fem av årets nyheter.

Avancerad Programmering iPhone och Android
Hoppa på valfri buss och räkna antalet ögon som är klistrade vid 4,7-tumsskärmen och du förstår att det finns en marknad. På den här utbildningen lär du dig att komma på idéer till appar och sedan göra dem. Kanske blir det du som kläcker nästa Angry Birds eller Tinder.

Cloud Computing Engineer
En titel värd att offra lågfrekvenshörseln för. Utbildningen säljs in med löftet att du blir arkitekten för företagens framtida teknik, inte fy skam. Alla känner till molnet, men här har du chansen att bli en av få som vet hur det funkar också. Var molnet än finns, där finns jobben.

Futuregames 3D grafik
Trött på att slänga spelkontrollen i väggen på grund av buggiga 3D-animationer? Gör det själv i stället. Här lär du dig allt du behöver veta för att bli en fena på 3D-grafik inom data- och konsollspel. Game on!

 
Internet of Things-utvecklare
Med geotagging och ständig uppkoppling flyttar internet i dag in i fler och fler prylar. Det i sin tur gör kommunikationsvägar och informationstillgänglighet oändlig. Som Internet of Things-utvecklare är du den som får människor och maskiner att snacka samma språk.

 
Sadelmakare
”Data hit och internet dit, finns det inga RIKTIGA jobb?”. Det är inte bara jobb på IT-scenen som fångade vårt intresse. Eller vad sägs om sadelmakare? På Sadelmakeriskolan i Tärnsjö finns utbildningar nischade mot både den klassiska hästsadeln och den mer moderna bilsadeln. En utbildning för dig som vill leva retro.

AllaStudier redaktionen

Senast uppdaterad: 03 jul 2019

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2023-04-27

Yrkeshögskola: Plugga nära verkligheten

I stort sett alla pluggar för att det leder till jobb. Och det gör det - på yrkeshögskoleutbildningar.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-07-16

Bönder nöjdaste Yh-eleverna

Nio av tio är nöjda med sin Yh-utbildning. Men vilka är mest nöjda? Jo, lantbrukare och djurvårdare!

Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-07-03

Söka en YH-utbildning – anordnarnas bästa tips

YH-utbildningarna blir allt mer populära och konkurrensen om platserna är hård. Hur gör du egentligen för att knipa en plats? Ta del av de bästa tipsen här!

Läs mer