7 kurser för att bli smartare i sommar

Foto: Public Domain

Inget sommarjobb och inga semesterplaner? Grattis, då kan sommaren 2016 bli din nystart! AllaStudier tipsar om sju sommarkurser som väcker tankar, inspirerar och vidgar dina vyer.

1. Digital fotografi, introduktion. 15 hp
Hitta din stil! Den här kursen lär dig mer om fotografi med fokus på konstnärlig gestaltning. Du uppmuntras att utveckla ditt konstnärliga uttryck och kommer att få lära dig grunderna i digital kamerateknik och Photoshop.
Var? Göteborgs universitet.
När? Vecka 23–34.
Förkunskapskrav? Grundläggande behörighet. 

2. Kreativt skrivande, 7,5 hp
Sitter du på skrivdrömmar? Den här kursen utvecklar ditt eget skrivande och lär dig att skriva väl inom genrer som epik, lyrik, essäistik och kritik. Kursen utgår från en granskning av texter skrivna av både kursdeltagare och etablerade författare kombinerat med praktiska skrivövningar.
Var? Distans från Karlstads universitet.
När? Vecka 24–28.
Förkunskapskrav? Grundläggande behörighet.

3. Historia, modern historia, 7,5 hp
Vad hände egentligen när? Kursen friskar upp och förbättrar dina historiekunskaper genom att belysa den politiska, ekonomiska och ideologiska utvecklingen från år 1750 fram till första världskriget.
Var? Distans från Mittuniversitetet.
När?
Vecka 23–27.
Förkunskapskrav? Grundläggande behörighet.

4. Trendspaning i teori och praktik, 7,5 hp
Vad händer runtom i världen och åt vilket håll går utvecklingen? Här får du lära dig grundläggande kunskaper och färdigheter i teori och praktisk hantering av trendspaning som en del av ett omvärldsanalytiskt förhållningssätt.
Var? Distans från Mälardalens högskola.
När?
Vecka 26–33.
Förkunskapskrav? Grundläggande behörighet.

5. Måltidskultur, en introduktion, 7,5 hp
I en tid då matlagning är det nya svarta kan det vara kul att få kunskap om hur måltiden har fungerat som kulturellt och socialt fenomen genom historien, och hur måltiden som fenomen kan studeras. Detta är vad som står på menyn på denna kurs.
Var? Distans från Umeå universitet.
När? Vecka 24–28.
Förkunskapskrav? Grundläggande behörighet.

6. Klimatförändringar, människa, samhälle, 7,5 hp
Hur står det egentligen till med klimatet? Med den här kursen får du en inblick i allmän klimatologi och i klimatvariationer. Du får även en översikt av naturgeografiska aspekter inom geomorfologi och klimatologi med betoning på u-land och klimatförändringar.
Var? Distans från Göteborgs universitet.
När? Vecka 23–33.
Förkunskapskrav: Grundläggande behörighet.

7. Danska, grundkurs, 7,5 hp
Varför inte lära sig ett nytt språk i sommar? Den här kursen ger en introduktion till danskan och tonvikten läggs på språkets ordförråd, uttal och struktur.
Var? Distans från Linnéuniversitetet. 
När? Vecka 23–32.
Förkunskapskrav: Grundläggande behörighet.

Har du koll på att..

Det finns totalt 353 sommarkurser att välja mellan på Sveriges universitet och högskolor i år. Sista datum för anmälan är den 15 mars. Därefter är det möjligt att göra en sen anmälan till vissa kurser. Ansökan görs på www.antagning.se

Fråga SYV