Vill du bli frisör? Här är frisörskolan med jobbgaranti

Foto: Therese Haleving, skolchef på International Hair Academy.  ANNONS

Landets ledande frisörutbildning och garanterat jobb efter examen – låter det för bra för att vara sant? Det är faktiskt vad International Hair Academy erbjuder sina elever.
– Jobbgarantin gör oss helt klart unika, säger skolchefen Therese Haleving.

International Hair Academy i Upplands Väsby är en del av Nordens största frisörkoncern Raise och består av sju skolor och 140 salonger i Sverige och Norge. Koncernens storlek och spridning är den största anledningen till att utbildningen kan garantera sina elever jobb efter avslutade studier.
– I koncernen ingår också Nikita Hair som har 36 salonger över hela landet där vi placerar ut våra elever för praktik. Och det är på salongerna där eleverna gör sin praktik som vi kan garantera jobb efter slutförd utbildning och avklarat delprov, säger Therese Haleving.

Utbildningen på International Hair Academy är 40 veckor lång. Det är en traditionell frisörutbildning som är godkänd av Handels och Frisörföretagarna – en kvalitetsstämpel som gör dig mer eftertraktad efter din examen.
– Vi jobbar hårt för att alla hos oss ska bli behöriga frisörer.

Man har dessutom nyligen lagt till två kostnadsfria veckor av barber- och make up-utbildning i paketet.
– Skägg och rakning är verkligen i ropet just nu, så det känns bra att kunna erbjuda våra elever det, säger Therese Haleving.

Vad krävs för att bli en behörig frisör?
– I slutskedet av utbildningen bedöms du i sex praktiska och ett teoretiskt moment som vi benämner som delprovet. Exempel på de praktiska momenten är permanentrullning, färgning, klippning, styling och skägg. Därefter gör du dina 3 000 timmar som praktiserande elev – med elevlön – och det avslutas med ett gesällprov.

Vilka egenskaper ska en bra frisör ha?
– Du ska vara envis, ha kämpaglöd och tåla ett högt tempo. Du ska också gilla kreativitet och att tänka utanför boxen. Dessutom är det en fördel att hålla sig i god fysisk form då jobbet sliter en del på rygg och axlar.

Varför ska man välja just er utbildning?
– Jobbgarantin är som sagt något som är unikt för oss. Men annars för att den med rätt driv och go i stort sett kan gå hur långt som helst inom koncernen. Vi hade till exempel en elev som gick direkt från utbildning till att bli chef på en av våra salonger – möjligheterna är gränslösa.

Röster från kända elever:

Mattiaz Björling, skådespelare, artist, skönhetsexpert och känt mediaansikte, driver bloggen mattiaz.blogg.se och är just nu elev på International Hair Academy
– International Hair Academy är en personlig och familjär utbildning. Lärarna och eleverna får en att trivas och framtiden inom yrket känns säker. Jag fick aldrig den rätta hjälpen i skolan som barn, men nu – för första gången i hela mitt liv – älskar jag att gå till skolan!
Eleverna är i olika ådrar och har olika livserfarenheter. En del har diagnoser som adhd eller dyslexi, och alla får hjälpen de behöver.

Amir Akrouti, driver Gaybloggen på gaybloggen.myshowroom.se
Urklipp ur bloggen:
”Idag är det exakt ett år sedan skolstart på International Hair Academy! Så tacksam för allt jag fick lära mig och dom dörrar som öppnades för mig. Hade inte kunnat drömma om en bättre frisörutbildning, hand i hand med nordens största och BÄSTA frisörkedja Nikita Hair. Jag ”firar” 1-årsdagen med bilder från skoltiden. Saknar den som fan faktiskt ”

Detta är International Hair Academy

International Hair Academy tillhör Nordens största frisörkoncern Raise och består av sju skolor och 140 salonger i Sverige och Norge. Skolan har samarbeten med bland annat Nikita Hair, Headmasters och Wella.

Var ligger skolan? International Hair Academys skola i Stockholm ligger i Infra City i Upplands Väsby. Här bedrivs alla klassrumsbundna lektioner.

Hur lång är utbildningen? 40 veckor.

Vad kostar det? Kursavgiften är 139 900 kronor.

När börjar det? Nästa kursstart är 22:a augusti 2016.

Vill du veta mer? Kontakta skolchefen Therese Haleving på 073-674 34 47, [email protected]

Läs mer på internationalhairacademy.se

Boka klippning på International Hair Academy!

Hos International Hair Academy kan du klippa dig och göra en mängd andra hårbehandlingar. Boka en av de duktiga eleverna till bra pris på telefonnummer 08-410 676 10.

Fråga SYV