Välkommen till Yrkes-SM, Sveriges jobbigaste evenemang

Foto: WorldSkills Sweden.

Har du drömt om att bli murare? Svetsare? Flygmekaniker? Plattsättare? Plåtslagare? Målare? Frisör? Träarbetare? Grafisk designer? Florist? Då kan Yrkes-SM vara något för dig. 

Yrkes-SM är Sveriges största satsning för att öka intresset och rekryteringen till moderna yrkesutbildningar inom bygg, design, industri, it, service, vård- och tekniksektorn.

Genom ett stort och innehållsrikt tävlings- och uppvisningsarrangemang vartannat år tävlar och mäter hundratals av Sveriges mest yrkesskickliga ungdomar sina krafter mot varandra inom ett 30-40-tal yrken.

Alla med det gemensamt att de vill tävla och gärna vinna medalj men också för att få visa upp sina yrken för att få fler unga att våga välja samma yrke som de valt. De vill också inspirera andra att titta närmare på, ibland okända men spännande, yrkesutbildningar som ger ett bra framtidssmart jobb med mycket goda framtida jobbchanser.

Yrkesutbildning, är helt enkelt ett smart val. Våga prova på du också! Väl mött på Malmömässan 11 – 13 maj. Det är fritt inträde.

Sidor att hålla koll på

Datum att hålla koll på

Fråga SYV