Visst är livet för kort för att inte arbeta med sitt drömyrke?

Vi vet att många därute drömmer om att ha just spel som yrke. Det var något vi Sunderby folkhögskola och Changemaker Educations AB tog fäste på redan 2015 då vi startade Gamemaker - en utbildning inom spelutveckling på grundnivå. Hösten 2017 tar vi nu nästa steg då vi startar Sveriges första yrkesutbildning inom indiespelutveckling.

1200 sökande till 200 utbildningsplatser söderut - nu öppnar Sävast upp för alternativ i norr
De senaste åren har spelutveckling i alla dess former fullkomligt exploderat, och som resultat av detta skriker spelbranschen nu efter kompetens

- Söktrycket är oerhört stort. Det handlar om 1200 sökande till 200 utbildningsplatser på yrkesutbildningarna varje år! Nu kan vi äntligen möta detta med en utbildning som riktas till de som vill fördjupa sig inom spelutveckling på en professionell nivå - med slutmålet att starta egna företag - eller ta plats i redan befintliga. För söktrycket på utbildningarna går faktiskt hand i hand med bolagens efterfrågan på utbildad kompetens - något vi ser då vi har 90-95% som går rakt ut i arbete efter examen på våra befintliga utbildningar. Det är också den stora fördelen med att vi arbetar så nära branschen är att vi fortlöpande kommer kunna anpassa utbildningen efter vad branschen behöver. Man skulle kunna säga att branschen kallade - och vi svarade konstaterar Per Myrén, Changemaker Educations AB.

Yrkesutbildningen indiespelutvecklare riktar sig till dig som redan har en grundläggande kunskap inom, alternativt ett stort intresse, spelutveckling och nu känner dig redo för nästa steg. Som indiespelutvecklare kommer du arbeta på samma sätt som på indie-skivbolagen - du tar din produkt från ax till limpa under egen flagg. Under utbildningens gång kommer du både få, utöver de teoretiska delarna, pitcha skarpa projekt, lära dig allt om egenföretagande, kontinuerligt bygga din portfolio samt vara ute i verkligheten på praktik under 12 veckor. Allt i nära samarbete med branschfolk och spelintresserade. 

Nära hem.
Det är inte bara yrkesutbildningen i sig själv som är unik, förutom att utbildningen är CSN-berättigad till 100% kommer du även få hjälp med boende.

Det finns planer på att bygga studentboenden i direkt anslutning till skolan men tills de är på plats stöttar Boden Business Park i samverkan med Boden kommun upp med boendelösningar. Allt för att du skall ges alla tänkbara möjligheter att verkligen förverkliga dina drömmar. Som indiespelutvecklare är hela världen din spelplan - med start i Sävast  - sen bestämmer du själv vart du vill gå i mål.

Två år - två timmar från Arlanda - 35 platser - oändliga möjligheter.
Sök direkt och läs mer på http://www.indiespelutvecklare.se

Per Myren

Fråga SYV