Rekordmånga väljer distansstudier på NTI-skolan

Aldrig tidigare har NTI-skolan haft så många studerande på sina utbildningar som nu. 9 450 personer läser just nu en kurs eller ett kurspaket på NTI-skolan vars utbildningar är tillgängliga på distans i över 160 kommuner. Tillgängliga lärare och individanpassade studier är två av framgångsfaktorerna.

Japanska, webbdesign, naturvetenskap och administration. Det är bara några av de totalt 250 kurser och kurspaket på distans som NTI-skolan erbjuder. Under det gångna året läste över 27 000 personer minst en kurs på NTI-skolan och behovet av Komvuxutbildningar på distans spås öka i Sverige framöver.

– Distansundervisning ger människor möjlighet att studera på sina villkor. Vi tror på utbildning för alla och de som läser hos oss har väldigt olika livssituation och förutsättningar. Och digitaliseringen ger oss ständigt nya möjligheter att göra utbildning tillgängligt för fler, säger Henrik Thörnqvist, verksamhetschef på NTI-skolan.

Vad säger NTI-skolans elever?

De som läser ett helt kurspaket på NTI-skolan får en yrkesexamen som kan bli en språngbräda ut i arbetslivet, men man kan också välja att läsa enstaka kurser. Sara Merell är en av de 27 261 personer som läst på NTI-skolan under det gångna året.

– Det är ordning och reda, tydliga uppgifter och lärare som snabbt svarar på frågor på mail. Jag får alltid feedback på mina uppgifter, både positiv och negativ, som gör att jag kan utvecklas, säger hon.

Sara Merell berättar om ett konkret exempel på när lärare gjort det där lilla extra.

– En dag kom det ett mejl där det stod ”Hej, vi har förstått att många tycker att det här är svårt så vi har gjort en film om det. Är det fortfarande något som är oklart så hör av dig”. Det är helt fantastiskt. Lärarna är verkligen intresserade av att förmedla kunskap och är dessutom mycket mottagliga för feedback från oss studerande, säger hon.

En annan som upptäckt fördelarna med NTI-skolan är Lina Larsson. Hon började på NTI-skolan efter att ha blivit rekommenderad av vänner.

– Anledningen till att jag började studera på Komvux är för att få behörighet till högre studier. Det har gått jättebra och jag har fått väldigt bra hjälp av min lärare. Bra och snabb kommunikation med läraren har varit viktigt för mig eftersom jag har ett heltidsjobb vid sidan av, säger hon.

Ina Edmark hade en dröm om att läsa vidare, men saknade kunskaper i matte. Hon fick nytt självförtoende och möjlighet att byta bransch efter att ha gått på NTI-skolan.

- Min lärare har varit fantastiska och gjort allt för att hjälpa mig att lyckas nå mitt mål. Vi har haft genomgångar via telefon då vi räknat tillsammans när jag kört fast. Matte är ett ämne som jag alltid har haft svårt med. Till skillnad från gymnasiet så har jag helt plötsligt fått upp ett intresse för matematik och ett självförtroende tack vare min lärare som stöttat mig och hjälp mig och som sagt ”kämpa på Ina du fixar detta!”.

Läs mer på www.nti.se

Fråga SYV