18 dec 2019

Komvux på distans, individanpassad utbildning

Lisa studerar på distans på NTI-skolan. Det finns över 250 kurser att välja mellan, man kan välja studietakt själv och det är CSN-berättigat. Här är Lisas tankar om studierna på distans.

Dags för en förändring
Jag heter Lisa och jag bor i Stockholm. Jag har gjort lite olika saker i mitt liv men jag kände att det nu var det dags för en förändring. Jag ville utvecklas vidare med studier och jobb, därför sökte jag till NTI-skolan. Jag studerar just nu företagsekonomi 1.

Olika sätt att lära – tillgängligheten och individanpassningen
Det första jag tänkte på vad gäller individanpassning på NTI-skolan var att det fanns många olika sätt att kunna ta till sig information. Jag kunde få läsa en bok, se en film, eller få böcker upplästa. Det tyckte jag var väldigt bra tänkt. Det är ju inte bara mångfald man ska tänka på i dag, utan även tillgänglighet.

Rekommenderar NTI-skolan
Jag skulle absolut rekommendera NTI-skolan. Det passar alla, även om man har en annorlunda livssituation eller om man behöver lära och läsa på olika sätt.

Fakta
v
CSN-berättigat
v Kostnadsfritt
v NTI-skolan har över 250 kurser och kurspaket helt på distans

 

Senast uppdaterad: 18 dec 2019

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2021-10-07

Nu vill vi ta barnen med på kurs

Glöm föräldraledighet med lata dagar i hemmets lugna vrå. Dagens föräldrar vill utvecklas och lära sig nya saker – gärna tillsammans med sina barn. – Vi ser ett starkt ökat intresse för kurser för föräldralediga. Många vill inte bara gå hemma utan tar upp ett gammalt intresse under föräldraledigheten, säger Anna Svensson, marknadskommunikatör på Folkuniversitetet.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-08

Så kan kurserna hjälpa dig till jobb

Genvägen till jobb kan gå genom ett studieförbund. Kattis Nilsson fick jobb som dekoratör på Indiska efter en utbildning på Medborgarskolan. Nej, du behöver inte gå universitet eller högskola för att få en utbildning som leder till jobb. Kattis Nilsson, 32, gick Medborgarskolans kurs dekor och reklam – och fick jobb efter två månader. – Jag var väldigt målinriktad på att få jobb inom yrket även om ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2016-03-21

Här hittar du lärlingsutbildningar

För den som vill tillbringa mer tid på en arbetsplats än i skolbänken kan en lärlingsutbildning vara ett alternativ. Plugga till kock, plattsättare, golvläggare m.m. direkt i arbetslivet. 

Läs mer