21 okt 2021

70 000 studenter på Sveriges första MOOCs

I veckan startade Karolinska Institutet Sveriges första MOOCs (massive open online courses). Totalt 70 000 studenter världen över har anmält sig till de två första MOOCs, där undervisningen online är gratis och öppen för alla.

– Responsen och intresset för våra MOOCs är mycket större än vad vi kunnat drömma om vilket glädjer oss med tanke på det stora utbudet från de övriga toppuniversiteten. Vi har definitivt fått blodad tand och planerar fler kurser, säger universitetslektor Nabil Zary, ansvarig för samarbetet med edX.

Det är samarbetet med den internationella utbildningskoncernen edX som banat väg för MOOC-kurserna. EdX är en icke-vinstdrivande koncern och ursprungligen ett samarbete mellan Harvard Univiersity och MIT, Massachusetts Institute of Technology.

Tanken är att med en gemensam plattform erbjuda kostnadsfri öppen webbutbildning av god kvalitet. I dag har samarbetet vuxit och totalt ingår 36 universitet med säten i alla världens kontinenter och mer än 900 000 individer finns på edX plattform. Karolinska Institutet agerar här sida vid sida med en växande skara av högt värderade universitet.

Mer information om kurserna som hålls som MOOCs genom Karolinska Institutet

Senast uppdaterad: 21 okt 2021

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2021-10-21

Fortfarande möjligt att ansöka till högskolan

Sista ansökningsdatum till högskolan har passerat – men du kan fortfarande söka. Så här funkar det. Om du vill studera på högskola i höst men inte har sökt finns det fortfarande möjlighet. Du kan göra en sen anmälan till en mängd program och kurser. – Vi uppmanar alla att ansöka till kurser som tar emot sen anmälan, det finns fortfarande en chans att komma in, säger Petter Lindquist, antagningshan ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-12

Studera och utveckla dataspel

Guide: Kombinera underhållning och karriär. Med rätt utbildning kan du få jobb inom dataspelsbranschen. Arbetsgivaren ger tips. Johannes pluggar spelutveckling. Här hittar du rätt länkar.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-18

Plugga för en karriär i Mellanöstern

Vill du jobba med banker, handel och byggindustri? Här möter du antikens högkulturer jämsides med framtidens mest spektakulära byggnadskonst.

Läs mer