11 okt 2021

Blåste mamman på sonens stipendium

Hon ville hedra sonen som dödades i 11 september-attacken med ett stipendium. Men universitetet har inte delat ut en krona på två år.

Enligt Nelly Braginsky, mamma till 11 september-offret Alexander Braginsky, har City University of New York inte delat ut stipendier i hennes sons namn under de senaste två åren. Stipendiet bekostades med en 100 000 dollar stor donation från sonens livförsäkring, rapporterar UPI.com.

Braginskys advokat säger att Nelly inte längre litar på universitetet och att hon inte vet vad som ska hända om hon själv går bort.

Rektorn på universitetet, James Muyskens, säger att lärosätet fortfarande uppfyller sin plikt att dela ut ”upp till två” stipendier, eftersom noll är mindre än två.

Nelly Braginsky planerar nu att stämma universitetet för att få tillbaka pengarna. Lärosätet har svarat med att hota att ta ned en plakett i sonens ära i ett Queens College-rum som Nelly Braginsky bekostat med ytterligare en donation på 100 000 dollar.

Relaterat

Fuska eller inte fuska – det är frågan

Högskolorna där studenter fuskar mest

Per Samuelson

Senast uppdaterad: 11 okt 2021

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2019-04-16

Utlandsstudier ger högre lön

Plugg utomlands slukar CSN-pengar, men lönar sig enligt ny studie. Enligt Svenskt Näringsliv får en utlandsstudent i snitt 807 kronor mer i plånboken än en som inte valt att åka iväg. Störst andel utlandsstudenter finns bland nationalekonomerna i Jönköping, där hela 95 procent valt att läsa utomlands. Sju av tio uppger att de har utlandsstudierna att tacka för att de fått jobb.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-14

Så kommer du in på toppuniversitetet

Ett säkert sätt att kickstarta karriären är att ta sig in på ett topprankat universitet utomlands. Men för att ta sig dit krävs mer än höga betyg. Vi tittar närmare på vad som krävs. Hitta din utbildning: I AllaStudiers sökfunktion hittar du många intressanta utbildningar utomlands. Ifall man både vill och kan, då ska man. Det är inställningen Julia Klingberg, 17 år från Helsingborg, har till live ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2022-07-19

Cambridge och Oxford: Så kommer du in på Englands främsta universitet

15 oktober är sista dagen för att söka till Oxford och Cambridge, två av världens mest ansedda universitet. Madeleine Malina kom in på läkarlinjen i Cambridge. Här är hennes bästa tips. – Att söka till engelska universitet var ganska frustrerande, för det är mycket pappersarbete, många detaljer och ett helt ansökningssystem att sätta sig in i, säger Madeleine Malina.

Läs mer