18 okt 2021

Bob Dylan blir universitetsämne

Den som inte bara vill njuta av Bob Dylans musik kan nu också fördjupa sin kunskaper om artisten vid Universitetet i Oslo, skriver NRK.

Alla frälsta, som läser på bachelor och masternivå, har nu möjlighet att lästa tio poäng Dylan-kunskap, allt från hans inspirationskällor till textanalys ska avhandlas.

Dylan är inte den första musiker som blivit föremål för universitetsstudier. På universitetet i den amerikanska delstaten South Carolina kan studenterna läsa en kurs om popfenomenet Lady Gaga.

Tips: Utbildningar inom musik

Estetiska programmet

Musikproduktion

TT Spektra / AllaStudier.se

Senast uppdaterad: 18 okt 2021

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2021-10-18

Stora studentkravaller i Chile

Polis har fått sätta in tårgas mot demonstranter i Chile som kräver att utbildningssystemet reformeras. Protesterna mot president Sebastián Piñero är de största sedan landet blev demokratiskt 1990. För femte gången på två månader samlades tiotusentals människor – de flesta studenter – för att visa sitt missnöje med landets politik.Den till största del fredliga demonstrationen i huvudstaden Santiag ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2015-06-15

"Modeshowen var en bekräftelse på att jag lyckats"

Johanna Grossmann har nyligen kommit hem från Florens i Italien. Under tre år har hon studerat modedeesign och levt i en av världens absoluta konst- och modemetropoler. Kreativitet är en stor del av Johannas personlighet, hon har alltid hållit på med musik och gick musikgymnasium på gymnasiet. Sista året på gymnasiet väcktes intresset för modedesign.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2022-08-11

Studera i Holland

Som utländsk student i Holland känner du dig välkommen. Holland har flest internationella program i hela Europa och holländarna är duktiga på att prata engelska. Läs mer här!

Läs mer