25 okt 2010

Bolognaprocessen

Bolognaprocessen gör Europa till en enad utbildningsregion med samma examina, betyg och poängsystem. Alla länder har kommit olika långt i processen.

Bolognaprocessen är namnet på ett europeiskt samarbete som syftar till att göra Europa till ett sammanhållet område för högre utbildning. År 1999 undertecknade 29 europeiska länder en deklaration som blev startskottet för Bolognaprocessen. Sammanlagt har över fyrtio länder anslutit sig till samarbetet.

Bolognaprocessens tre övergripande mål är att främja rörlighet, främja anställningsbarhet och att främja Europas konkurrens- och attraktionskraft som utbildningskontinent. Bland annat genomför de deltagande länderna en förändring av utbildnings- och examensstrukturen till tre nivåer.

Du hittar information om hur långt respektive land har nått i processen på Bolognasekretariatets officiella hemsida

Senast uppdaterad: 25 okt 2010

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2021-10-18

Fashion design i en myllrande modemetropol

Passionen för mode har tagit 21-åriga Ingela Sjölund från lilla Vagnhärad i Sverige till London, en av världens mesta designstäder. London är en myllrande mode-metropol och en perfekt miljö för en modeintresserad 21-åring som Ingela. Fyra dagar i veckan studerar hon mode tillsammans med sin klass i skolans stora fashion studios vid Baker Street. I klassen finns elever från hela världen.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-21

Jobba som au pair och upplev USA

Caroline Olander hade vetat ända sedan hon var barn att hon ville jobba som au pair i USA. Genom STS Au Pair fick hon chansen och blev aldrig besviken. Caroline var 19 år och hade precis gått ut gymnasiet. Att börja plugga direkt kändes avlägset. Hon hade en moster i USA som hon tidigare besökt och trivts väldigt bra i landet. Nu drömde hon att åka tillbaka som au pair.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-07

Idrotta och plugga samtidigt – i USA

Om du vill ägna dig åt elitidrott samtidigt som du pluggar så är USA perfekt. Hanna har varit där och simmat i tre år. Hitta tips och länkar.

Läs mer