11 maj 2016

En utbildning för utvecklingsstörda

I höst startar Högskolan i Gävle en utbildning som är anpassad för studenter med utvecklingsstörning. Högskoleutbildningen, som är den första i Sverige i sitt slag, kommer under det första året att vara öppen för åtta studenter.

Under tre år ska de läsa 120 högskolepoäng inom området hälsa, enligt ett pressmeddelande.

– Personer med utvecklingsstörning är en grupp med förutsättningar som hittills inte tillgodosetts inom den akademiska utbildningen. Fram till nu har personer med utvecklingsstörning varit utestängda från möjligheten att studera vid högskola eller universitet, säger Tomas Boman, universitetsadjunkt i socialt arbete.

Utbildningen som läses på distans är förlagd till Svenskt Utvecklingscentrum för Handikappidrott i Bollnäs och Högskolan i Gävle.

AllaStudier.se / TT
Senast uppdaterad: 11 maj 2016

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2011-11-07

Video: 5 journalister som kanske borde ha pluggat på innan sändning

Hur säger man "Penelope Cruz" egentligen? Här hittar du en grupp journalister som nog önskar att de var bättre förberedda. Keep reaching for that rainbow! Spänning i luften inför mötet mellan Elfsborg och AIK i Allsvenskans andra omgång. Grabbarna på kanterna är journalister på CNN. Killen i mitten jobbar som komiker på Comedy Central. Media, sanningens budbärare. Rikard Palm.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-21

Fortfarande möjligt att ansöka till högskolan

Sista ansökningsdatum till högskolan har passerat – men du kan fortfarande söka. Så här funkar det. Om du vill studera på högskola i höst men inte har sökt finns det fortfarande möjlighet. Du kan göra en sen anmälan till en mängd program och kurser. – Vi uppmanar alla att ansöka till kurser som tar emot sen anmälan, det finns fortfarande en chans att komma in, säger Petter Lindquist, antagningshan ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-07

Rekordkö för att plugga till mäklare

749 sökte till 100 platser inför vårterminen. Det är en ökning med drygt 50 procent jämfört med i fjol. Rekordmånga söker sig till Fastighetsmäklarprogrammet på Malmö högskola. Programmet kvalar in som nummer tio av landets mest sökta programutbildningar inför vårterminen 2012. Samtidigt har antalet registrerade mäklare aldrig varit så många som i dag, enligt siffror från Fastighetsmäklarnämnden.
Läs mer