Patrick Grimlund
20 jun 2011

Expertens bästa ekonomitips

Han hjälper människor med ekonomitrubbel på TV. För AllaStudiers räkning ger han de bästa tipsen.

Patrick Grimlund är doktorand i företagsekonomi vid Uppsala universitet och ny programledare för Lyxfällan på TV3. Hans bästa tips till studenter är att spara in på boende och mat.

- Bo hemma hos föräldrarna så länge som möjligt. Eller så kan du kanske bo ihop med en kompis, det är kul. Det kan vara svårt att spara på mat men kom ihåg att planera. Annars kan det dra iväg om man äter ute eller tar en latte på stan.

För att få råd med extrautgifter tipsar Patrick om att jobba vid sidan av studierna.

- Det handlar inte bara om att snåla på utgifterna. Kanske kan du ta ett sommarjobb eller jobba på helgerna.

Patricks 3 bästa tips
  • Spara på boende och mat. Det är studentens största utgifter.
  • Våga säga nej. Som student har du inte alltid råd med utekvällar och resor.
  • Ta inte SMS-lån! Det kan lätt bli en skuldfälla.

Per Samuelson
Senast uppdaterad: 20 jun 2011

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2019-04-16

Så fixar du studentekonomin

Ibland är det för mycket månad kvar i slutet av studiemedlet. Här hittar du tips på hur du höjer dina inkomster och minskar utgifterna. En heltidsstudent i Sverige får idag sammanlagt 8 140 kronor i studiemedel. För många studenter är det för lite. Men med lite uppfinningsrikedom och koll på slantarna går det att komma långt. AllaStudier har listat de bästa tipsen på hur du får ordning på student ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-14

Studentsveriges bästa förmåner

Tatueringsborttagning eller hyra av ett torp från 1700-talet? Här hittar du Studentkårernas bästa medlemsförmåner. Rabatter på träning, stipendier och billig mat är förmåner som många nog känner till i studentsammanhang. Det finns många sätt för en student att komma billigt undan. Vill du ha ännu fler fördelar så använder landets studentkårer en lång rad förmåner för att du ska vilja bli medlem.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-07

Sommarens bästa gratisnöjen

Går det att ha en fantastisk sommar utan pengar? Absolut, speciellt om man befinner sig i storstan, menar familjeekonomen Bodil Hallin. Ledigheten är här och kompisarna pratar om allt kul de ska göra i sommar. Själv har du minimalt med pengar att leva på, och inget sommarjobb i sikte. Men det går att få bästa sommaren – utan pengar. – Det går att få ut mycket av lite, speciellt om man bor i storst ...
Läs mer