18 okt 2021

Hitta vägen till utlandet på mässan

Collegeliv i Kalifornien, språkkurs i Barcelona, praktik i Kina eller volontärarbete i Brasilien? På AllaStudier.se:s utlandsmässa  finns något för alla smaker. Det gemensamma är att den vänder sig till alla med lusten att resa på ett meningsfullt sätt.

Svenskar gillar att resa. Och vi reser allt oftare utomlands. Jämfört med 1992 gör vi 50 procent fler utlandsresor varje år. Allt fler svenskar väljer också att kombinera resandet med studier, praktik, au pair eller volontärjobb. På så sätt kan man vara borta längre, lära sig språket på djupet och göra något meningsfullt av sitt resande.

Ett besök på utlandsmässan ger inblick i vilka möjligheter som finns utomlands, för den som vill få ut lite mer av sin utlandsvistelse. Här samlas skolor, förmedlingar och studenter som alla kan berätta och svara på frågor om möjligheter till studier, aupair- och volontärjobb utomlands.

– Vi tyckte att det saknades en nischad mässa mot utlandsstudier. Dessutom ville vi göra något för våra läsare och en mässa med en massa möjligheter utomlands är klockrent i en ung målgrupp, säger Corinne Tinterov, initiativtagare till mässan som kommer hållas 21 februari i Stockholm.

Tanken är att mässan ska tillgodose behoven hos alla utlandsintresserade, oavsett om man vill vara borta några veckor på sommaren eller tänker sig en längre vistelse på sydligare breddgrader.

– På mässan kommer man få massor av inspiration och tips och råd om allt från studiemedel och boende till studieval. Dessutom kommer varje utställare att hålla intressanta seminarium, och vi kommer att ha en spännande tävling tillsammans med Volontärresor där man kan vinna en volontärresa till Zimbabwe,  berättar Corinne.

Corinne Tinterov är initiativtagare till mässan och uppmanar alla som längtar bort från snön och vill uppleva något nytt att komma till utlandsmässan 21 februari i Stockholm.Isabel Svensson

Öppettider för mässan

21 februari kl 12-20.

Kulturhuset, lokal "Studion", Sergels torg i Stockholm.

Fri entré!

Johanna Boussard

Senast uppdaterad: 18 okt 2021

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2021-10-21

James Franco undervisar på universitet i kurs om James Franco

Ett amerikanskt universitet anordnar kurs om värden för årets Oscarsgala. Stjärnan själv deltar i undervisningen via Skype. Det är på kursen ”Master Class: Editing James Franco… With James Franco” vid Columbia College Hollywood som skådespelaren James Franco kommer att hjälpa till i undervisningen om sig själv. Föreläsare på kursen kommer att vara James Francos redaktör Tyler Danna.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-09-24

Lärlingsutbildning i Danmark

På andra sidan sundet pluggar du och får lön samtidigt. Inte undra på att intresset från svenskar är stort. Lärlingsutbildningar i Danmark varvar praktik och teori och du får betalt under hela eller större delen av utbildningstiden. Här kan du läsa mer! 

Läs mer
Senast uppdaterad: 2022-01-14

Plugga i sagolika Kaunas, Litauen! 

Ett livligt studentliv, rikt kulturliv och billiga levnadskostnader – det är bara några av fördelarna med att plugga i Kaunas, Litauen!

Läs mer