19 okt 2015

Högskola: Sen anmälan öppen till kursstart

Till högskolan ska man söka senast 15 april. Då konkurrerar man om en plats efter sina meriter. På många utbildningar kan man göra en sen anmälan, ända fram till kursstart. Då gäller först till kvarn. 

Det finns massor av högskoleutbildningar dit du fortfarande kan söka. Och antagningen håller öppet hela sommaren, i vissa fall ända tills kursen har pågått någon vecka.

  • Gör en sen anmälan

    Hittar du en kurs här i vårt kurssök kan du klicka på knappen ”Ansök nu”. Du blir då automatiskt länkad till antagning.se, där du skapar ett konto och väljer dina kurser. De kurser som är möjliga att söka är markerade med "öppen för sen anmälan".

     Ju tidigare du söker, desto bättre,  det är nämligen turordningen som är avgörande för vem som kommer in och inte.

  • Högskolan bedömer din ansökan löpande
    Antagningsenheterna tittar på de sena anmälningarna löpande och skickar ut antagningsbesked så snart den är bedömd. Enligt Cilla Häggkvist, biträdande avdelningschef på Studentavdelningen är det svårt att säga något generellt om hur lång tid det tar.

    – Det handlar om hur många som söker kursen, hur svåra sökandens behörigheter är att bedöma och hur bemanningen ser ut på antagningsenheten, säger Cilla Häggkvist.

  • Antagningsbesked skickas
    Antagningsbesked skickas så snart beslut är taget. Om du kommer in behöver du inte tacka ja till platsen, utan enbart infinna dig på upprop och registrering. Kallelse till detta skickas ut av institutionen, om du inte får någon, kontakta dem! 
Hitta alla lediga kursplatser

Alla lediga platser hittar du på antagning.se. Under sök utbildningar på alla universitet och högskolor klicka på  "Ändra fler sökalternativ" och klicka i "Visa bara utbildningar som är öppna för anmälan"

Senast uppdaterad: 19 okt 2015

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2021-10-08

Uppsatsen kan ge karriären en skjuts

Uppsatsskrivande på högskolan är ett strategiskt bra tillfälle att få in en fot där man vill och skaffa sig spetskompetens. Men vilka är framgångsfaktorerna? Följ ditt intresse och var inte rädd att skriva själv, råder Jennie Ryding, som vann årets uppsatsstipendium från Unionen. Jennie Ryding, 28 valde kandidatuppsatsämne utifrån intresse och att hon själv planerade att i framtiden börja forska.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2022-07-27

Nyckeln till att bli författare

Många drömmer om att bli författare men få blir framgångsrika. Här kan du läsa om Mats Söderlunds, förbundsordförande på Sveriges Författarförbund, bästa tips som gör att du lyckas!

Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-27

Lista: Världens 25 bästa universitet 2022

Times Higher Education rankar varje år över 1000 universitet för att komma fram till vilket som är världens bästa universitet. Topplistan för år 2022 hittar du här! 

Läs mer