Lär dig utveckla en app
18 okt 2021

Lär dig utveckla egna applikationer

Designskolan Hyper Island har startat en ny utbildning för utveckling av applikationer till mobiltelefoner. Den nya marknaden har fantastiska affärsmöjligheter.

–  Det kommer att vara helt avgörande för branschen att det utbildas nya förmågor som besitter kunskaper om hur man utvecklar mobila applikationer, säger Charlotte Sundåker, marknadschef på Hyper Island.

För att möta ett växande behov av applikationsutvecklare valde Hyper Island att i höst starta utbildningen Application Designer and Developer for Mobile Devices.

– Vi vill med våra utbildningar och studenter fortsätta att driva Sverige som tekniknation framåt, säger Charlotte Sundåker i ett pressmeddelande.

Hur ser utbildningen ut, rent praktiskt?

– Den kommer att ha samma koncept som alla våra utbildningar. Vi arbetar i så kallade moduler på ett antal veckor. Under dessa veckor jobbar studenterna med cases på uppdrag av företag såsom till exempel Ikea, Natur & Kultur och SJ. På Hyper Island har vi inga lärare eller läroböcker, i stället tar vi in specialister och föreläsare från branschen. Utbildningen är på 1,5 år och avslutas med 16 veckors praktik, säger Charlotte Sundåker.

Kommer ni att ha några samarbeten med mobilbranschen under utbildningen?

– Ja. Hyper Island kommer att samarbeta med både lokalt förankrade mobilexperter och internationella föreläsare.

Applikationer till Iphone och Android har på kort tid skapat en helt ny marknad med fantastiska affärsmöjligheter. En riktigt bra app-idé kan göra upphovsmannen till en förmögen stjärna.

Utbildningar inom teknik

Teknik

UX-design

Programmering

Metroteknik

Senast uppdaterad: 18 okt 2021

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2021-10-07

Här är de hetaste YH-utbildningarna

Topplistan över de mest populära YH-utbildningarna i Sverige visar upp ett brett spektra av utbildningar. Event marketing & evenemangsledning och byggnadsingenjör finns i topp. Sökfunktion: Hitta din YH-utbildning I toppskicktet av listan hittar vi utbildningen till byggnadsingenjör på Nackademin. Utbildningsledare Benedicte Wåhlin på Nackademin i Solna vet varför.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-14

Musik & Event – bli hjärnan bakom artisten

Jobba bakom kulisserna på Melodifestivalen, Idol eller en stor musikfestival? Robert Skowronski är artisten som genom utbildningen i dag jobbar bakom några av Sveriges största stjärnor. Med evenemang som Idol och Melodifestivalen har många fått upp ögonen för de jobb som finns bakom artisterna på scenen. Jobb som musikproducent, manager, artistutvecklare och turné- och konsertarrangör är exempel p ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-12

Utbildningarna som ger jobb

Inom flera områden kommer det råda akut brist på arbetskraft 2020. Här är listan.

Läs mer