14 okt 2021

Lärare stoppar fyllefester på nätet

Nollningen väntas bli lugnare i år. Lärare håller koll genom Facebook.

Terminsstart på gymnasieskolorna brukar innebära vilda fyllefester på stan när nya studenter ska ”nollas”. Men de senaste åren har nollningen minskat och polisen hoppas att det blir lugnt i år också.

– Men det går i trender, vissa år är det intensivt, säger Lotta Lundquist, presstalesman på citypolisen.

De gymnasieskolor Metro talar med säger att de inte har märkt av någon nollning, men den sker ofta utanför skoltid.

– Våra lärare tar del av diskussioner på Facebook och sprids det något där kan vi avstyra det, säger biträdande rektor på Kungsholmens gymnasium, Annica Tengbom Ödén.

Kåren på Tekniska högskolan menar att det är stor skillnad på deras ”mottagning” och nollningen som sker på gymnasieskolorna.

– Det är helt frivilligt att vara med, säger Johanna Jarl, mottagningssamordnare.

Relaterat

"Vi har ingen sprithets"

Caroline Wetterborg

Senast uppdaterad: 14 okt 2021

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2019-04-16

Nu är det dags för skolstart

100 000 svenska barn ska nu börja i förskoleklass. Men även för de äldre eleverna väntar flera nya lagar och regler. Här är den svenska skolan 2011. Omkring 100 000 barn börjar i förskoleklass nu i dagarna. En av dem är Vincent Almqvist Persson. Men det är inte bara för honom och alla andra sexåringar som mycket nytt väntar. – Det är väldigt mycket som händer inom grundskolan just nu.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-18

De gör EU roligare för unga

I EU-valet 2014 ska de som nu går på gymnasiet rösta. Men intresset bland unga är svalt för EU. En grupp elever på Sundsgymnasiet i Vellinge vill ändra på det. –      Intresset för EU är lågt och kunskaperna ännu lägre, säger  Jonathan Nyhlen, 18 som tillsammans med Linnea Olsson, Cecilia Vegelius , Emma Svärd och Amanda Dyberg, gjort en undersökning om EU-kunskaperna ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-07

Hjälp, jag har valt fel gymnasieprogram!

Det är många nior runt om i landet som just nu vill ändra sitt gymnasieval. I storstadsområdena är det nästan 40 procent som gör ändringar i ansökan under omvalsperioden, om man tittar på statistik från tidigare år. Fram till mitten av maj har man möjlighet att ändra sin ansökan. Sökfunktion: Hitta ditt gymnasieprogram Under april månad fick niondeklassarna besked i den så kallade preliminära anta ...
Läs mer