16 apr 2019

Miljarder till lärare och lärlingar

En storsatsning inom gymnasiet och vuxenhögskolan ska öka lärares kompetens och skapa tusentals nya lärlingsplatser.

Regeringen vill inrätta 30 000 lärlingsplatser i gymnasieskolan och 5 900 inom vuxenutbildningen. Satsningen kommer att kosta 1,36 miljarder kronor mellan år 2011 och 2014.

En annan storsatsning föreslås för att stärka lärares kompetens. Totalt satsas 1,3 miljarder kronor på att bland annat fortbilda lärare och vidareutbilda obehöriga lärare.

Drygt en miljard går till stärkt undervisning i naturvetenskapliga ämnen i grund- och gymnasieskolan.

TT
Senast uppdaterad: 16 apr 2019

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2021-10-07

Hotell- och turismprogrammet

Har du ett stort intresse av olika människors traditioner och kulturer? Är du själv organiserad, och brinner för service och bemötande? På gymnasiets Hotell- och turismprogram läser du ämnen som marknadsföring och planering, liksom engelska och turism. Du kan välja två olika inriktningar på denna utbildning: Guide medellön: 27 600 kr.Som guide är du specialist på en viss ort, ett område ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-21

Olof, 17, pluggar och driver fyra företag

Nu ska han dessutom gå ut gymnasiet på bara två år. Efter det väntar studier i ekonomi och juridik. Olof Gustafsson, 17, ska förutom att driva fyra företag nu även gå ut gymnasiet på två år i stället för tre. Varför? – För att tjäna tid. Ett år är en lång tid och jag vill kunna nå vissa av mina mål så snabbt som möjligt. Vad ska du göra efter studenten då?
Läs mer
Senast uppdaterad: 2015-09-18

Höj betygen snabbt

Från IG-varning till VG på två veckor. Isabelle vet hur du snabbt vänder dåliga betyg till bra.

Läs mer