12 okt 2021

Polisens tips inför rekryteringen

Vill du bli polis? Här får du de bästa tipsen på hur du kommer in på den åtråvärda utbildningen. Från och med våren ändras antagningsreglerna.

Varje år söker sig tusentals förhoppningsfulla studenter till Polisutbildningen. Bara ett hundratal kommer in. Polisens Marie Andersson har ett viktigt tips: Lyssna inte för mycket på tips.

– Vi försöker vara försiktiga med att ge tips om utbildningar. Man kan övertolka och tro att man automatiskt kommer in bara för att man gått en viss utbildning, säger Marie Andersson.

För att alls vara behörig till Polishögskolan måste du uppnå de formella kraven. Marie säger att en person som vill bli polis måste ha ett rättspatos och behandla alla människor lika.

– Pröva dig själv, tycker du om att arbeta för och med människor? Det kan du lära dig mer om genom att plugga psykologi eller filosofi, eller att jobba i affär.

Marie säger att man gärna vill ha poliser med olika bakgrund. Utbildningar inom juridik och beteendevetenskap är bra att ha.

– Men det är inte mer värt än exempelvis statsvetenskap eller kriminologi. Eller kunskaper i språk eller olika kulturer. Allt är intressant som kan bidra till polisens arbete, säger Marie Andersson.

Studiefakta

Komvux

Högskola

AllaStudier.se

Senast uppdaterad: 12 okt 2021

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2021-10-08

Så lyckas du på distans

Allt fler väljer att studera på distans. Men statistiken visar att studieresultaten är riktigt dåliga bland distansstudenter. AllaStudier tipsar om hur du ska göra för att lyckas. De senaste tio åren har antalet högskolestudenter som studerar på distans ökat med hela 245 %. Förra läsåret pluggade 90 500 studenter enbart på distans, vilket utgör 20 % av det totala antalet studenter.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-12

Så når du dina studiemål i år

Nytt år, nya målsättningar. Sätter du upp tydliga mål och strategier i dina studier för att nå dit du vill? Högskolecoachen Ylva Oscarsson ger konkreta tips på hur du slipar dina studiestrategier för att lyckas. – Det är många som kommer direkt från gymnasiet till högskolan, tempot är högre här och många räknar inte med att man behöver studera 40 timmar i veckan.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-07

Undvik stressen inför terminsstart

Många av Sveriges studenter ligger ännu i hängmattan, men sommaren lider mot sitt slut och snart är det dags att logga på studiehjärnan igen.  Psykologen Kirsti Tellas tipsar om hur man fixar omställningen smidigt. – Vi är vanedjur som anpassar oss till situationen vi har just för tillfället. Vissa har varit lediga i två och en halv månad och då kan man lätt tappa tilliten till sig själv och ...
Läs mer