24 jul 2019

Rekord i antal ansökningar

Över 300 utbildningar har beviljats av Myndigheten för yrkeshögskolan. Söktrycket har aldrig varit så stort.  

Det var ett rekordår när det gäller antalet ansökningar om att bedriva YH-utbildningar, en ökning på 13 procent. Dessutom var det rekord i antalet ansökningar med mycket hög kvalitet, enligt myndigheten.

Flest platser beviljas inom utbildningsområdena Ekonomi, administration och försäljning (1 816 platser/utbildningsomgång), Teknik och tillverkning (1 598 platser/utbildningsomgång), följt av Data/IT (1 568 platser/utbildningsomgång).

Exempel på nya yrkesroller som tillkommit i denna ansökningsomgång, och som inte tidigare utbildats inom yrkeshögskolan, är bland annat E-Trainer: Utbildare med IKT-kompetens, Mejeritekniker/Dairy technologist och Reläskyddsspecialist. 

Kristoffer Rengfors

Artikeln är skriven 2015

Senast uppdaterad: 24 jul 2019

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2019-07-03

"Det gäller att lära sig mycket och bygga en portfolio"

Tuomas Laulajainen går sista terminen på Yh-skolan Hyper Island. Nu avslutar han utbildningen med en 30 veckors LIA-period som digital designer – och slängdes rakt in i isblock och hemsidor.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-08

Medieinstitutet det självklara valet för många studenter

Vill du utbilda dig inom webb, media, kommunikation och marknadsföring? Läs mer om yrkeshögskolan Medieinstitutet och hur de ser till att nio av tio studenter har jobb efter examen!

Läs mer
Senast uppdaterad: 2020-01-30

Utbildningar med stora jobbmöjligheter

Fastighetsbranschen växer – och skriker efter utbildad arbetskraft. På John Ericsson Institutet (JEI) utbildas fastighetsförvaltare, fastighetstekniker och fastighetsingenjörer och de har en ljus arbetsmarknad.

Läs mer