16 apr 2019

Unesco uppmärksammar lärare

Den 5 oktober är det internationella världslärardagen, enligt FN-organet Unesco.

Årets tema är lärarnas roll i återuppbyggnaden av länder som drabbats av krig, naturkatastrofer eller epidemier som hiv-aids.

Lärarna spelar en avgörande roll för återhämtning och tillväxt enligt Unesco, som anser att det är viktigt att uppmärksamma lärarnas status och villkor. Rekryteringen av nya lärare håller inte samma takt som det ökande antalet elever.

TT
Senast uppdaterad: 16 apr 2019

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2021-10-08

Lärlingsutbildning i Tyskland

Är du mellan 18 och 35 och vill tjäna pengar under utbildningen? Lärlingsutbildning i Tyskland är betald och anses vara nyckeln till Tysklands låga ungdomsarbetslöshet. Bakgrund Lärlingsutbildning har en lång tradition i Tyskland och anses vara huvudorsaken till landets låga ungdomsarbetslöshet. Inom vissa yrken råder akut brist på arbetskraft, vilket gör att tyska arbetsförmedlingen nu aktivt rek ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-21

Jobba som au pair och upplev USA

Caroline Olander hade vetat ända sedan hon var barn att hon ville jobba som au pair i USA. Genom STS Au Pair fick hon chansen och blev aldrig besviken. Caroline var 19 år och hade precis gått ut gymnasiet. Att börja plugga direkt kändes avlägset. Hon hade en moster i USA som hon tidigare besökt och trivts väldigt bra i landet. Nu drömde hon att åka tillbaka som au pair.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2022-08-11

Studera i Spanien

Spanien har varit Europas raket på studiehimlen under 2000-talet. Spanskan lockar och landet andas värme och exotism. Läs mer här!

Läs mer