08 nov 2011

Urartad fest - nytt sätt att marknadsföra

Ebba Sjöberg och Lena Thulin drog ihop sin klass för en eftermiddag på stan. Det blev en av de mest annorlunda marknadsföringsinsatserna för en utbildning vi har sett. En urartad fest som behöver en utbildad eventkoordinator.

En lullig festdeltagare kommer fram och frågar var man fyller på champagnen. Några dansar i otakt och undrar när bandet egentligen ska börja spela. Det här är festen som inte fungerar som den ska.

Eleverna från yh-utbildningen ”Eventkoordinator” i Landskrona  har hittat en ny form för att marknadsföra en utbildning. En fest på stan som tillsynes urartat och en skylt med texten "Här hade det behövts en eventkoordinator".

- Det är i dagsläget inte så många som vet vad en eventkoordinator är och det är detta vi vill  ändra på. Tanken med festen är att visa på hur mycket som kan gå fel under ett evenemang och hur viktigt det är att det finns en projektledare som håller i trådarna. säger Lena Thulin.

- I vår bransch handlar det om att vara kreativ och nytänkande. Vi ville hitta ett nytt sätt att marknadsföra utbildningen, utöver de traditionella mässorna och broschyren, säger Ebba Sjöberg.

Ebba och Lena ingår i en projektgrupp elever som har som praktikuppdrag att marknadsföra deras utbildning. Utöver den här lite galnare idén har de tagit fram en broschyr, varit på mässor, gjort en film och en blogg.

- Nu hoppas vi att det blir fler än vanligt som söker vår utbildning, vi vill bli Sveriges ledande eventutbildning, säger Ebba.

Utbildningens blogg

Evenkoordinator blogg

Johanna Boussard
Senast uppdaterad: 08 nov 2011

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2021-10-13

Så gör du den perfekta semlan

Vad är hemligheten bakom en perfekt semla? Det vet Therese Vesterholm, en av årets finalister i SM för Unga Bagare. Therese Vesterholm bakar just nu mellan 100 och 200 semlor per dag. Hon är nämligen mitt inne i praktikdelen av sin YH-utbildning för bagare och konditorer vid Österänggymnasiet i Kristianstad. Det är en av landets absoluta spetsutbildningar på området, hela 5 av totalt 12 finalister ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-07

Ni är lurade, studenter...

Studenterna har långt kvar till vuxenlivet. Expert: Fortsatta studier tyvärr enda alternativet. Snart fyller lastbilsflaken med frihetstörstande studenter gatorna över hela Sverige. Världen ligger för deras fötter. Nu börjar vuxenlivet på allvar. Eller? – Om de som tar studenten tror att nu är skolan slut, nu börjar livet på riktigt, då kan man säga att de är lurade.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-12

Jobben unga helst vill ha

Restaurang- och hotelljobb, försäljare och lagerarbetare. Unga väljer ofta jobb med hög personalomsättning och möjlighet att arbeta deltid för att kunna plugga samtidigt. Restaurangbiträde, försäljare och lagerarbetare. De jobb som unga väljer är sådana som har stor omsättning på personalen. Det gör att det finns många öppningar och ingångar för dem som vill in på arbetsmarknaden.
Läs mer