11 okt 2021

Utbilda dig till 8000 jobb

Gillar du trä och möbler? De närmsta åren kommer det att finnas tusentals jobb i bland annat Västra Götaland och Skåne.

Trä- och möbelindustrin behöver nyrekrytera omkring 8 000 personer fram till och med 2015, enligt en undersökning som branschorganisationen TMF låtit göra. Störst är rekryteringsbehovet i Västra Götaland, Västerbotten, Småland och Skåne.

"Behovet av nya medarbetare är delvis kopplat till pensionsavgångar men det främsta skälet till nyanställningarna är ökad efterfrågan", skriver TMF i ett pressmeddelande.

Länkar: Utbildningar

Möbeldesign

Trätekniker

Snickeri

Träindustri

Industridesign

TT / AllaStudier

Senast uppdaterad: 11 okt 2021

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2021-10-13

Så gör du den perfekta semlan

Vad är hemligheten bakom en perfekt semla? Det vet Therese Vesterholm, en av årets finalister i SM för Unga Bagare. Therese Vesterholm bakar just nu mellan 100 och 200 semlor per dag. Hon är nämligen mitt inne i praktikdelen av sin YH-utbildning för bagare och konditorer vid Österänggymnasiet i Kristianstad. Det är en av landets absoluta spetsutbildningar på området, hela 5 av totalt 12 finalister ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-18

Danderydsborna mest välutbildade

Storstadskommuner och residensstäder har en större andel högutbildade än riksgenomsnittet. Majoriteten av kommunerna med allra högst utbildningsnivå ligger i Stockholms län. Danderyd toppar listan. Danderyd kan ståta med Sveriges högsta utbildningsnivå. Där har 55 procent av invånarna i åldrarna 25–65 år minst tre års utbildning efter gymnasiet. Lund är tvåa med 51 procent och Lomma trea med 44 pr ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-08

Så tycker niorna om skolplikt i gymnasiet

Gör gymnasiet obligatoriskt för att minska ungdomsarbetslösheten. S-förslaget som presenterades i går skulle innebära skolplikt upp till 18 år. Gymnasieutbildning är en förutsättning för att unga ska få jobb, det menar Socialdemokraternas partiledare Stefan Löfven och partiets utbildningspolitiska talesman Ibrahim Baylan som ska lägga fram förslaget på partiets kongress i april.
Läs mer