12 okt 2021

"Vi vill ha en levande mässa"

21 mars öppnar yh-mässan i Malmö på Malmö Arena. Där kan du mingla med representanter från en stor mängd intressanta utbildningar, lyssna på inspirerande föreläsningar och speed-dejta studie-och yrkesvägledare.

Sandra Strandberg, Fredrik Johnsson, Ylva Claesson och Sandra Smith pluggar själva på yh-utbildningen ”Service Manager för future tourism”. Ett av projekten de gör på utbildningen det här året är att projektleda årets yh-mässa.

– Det är en av de största fördelarna med yrkeshögskoleutbildning, att man alltid jobbar med skarpa projekt och att det är en bra mix av teori och praktik, säger Ylva Claesson.

På årets yh-mässa kommer man kunna träffa ett 30-tal yhutbildningsanordnare för att få information om olika utbildningar och hur det funkar att studera inom yrkeshögskolan. Det finns också tillfälle att gå på speed-dejting med studie- och yrkesvägledare, som är experter på just yrkeshögskoleutbildningar.

      Mässan är ett ypperligt tillfälle att träffa yh-anordnare, mingla och skapa ett nätverk. Den hjälper en också att bli lite klar i sin bild av vad som finns, säger Sandra Smith.

Projektledarna lovar också att mässan ska vara inspirerande på andra sätt.

– Vi vill ha en levande mässa med konferencier, som hela tiden ställer frågor till besökare och utställare, säger Fredrik Johnsson.

– Vårt mål är att både utställare och besökare ska tycka att det är en rolig mässa, där man vill stanna länge. Vi kommer till exempel ha fyra föreläsare som föreläser under dagen, till exempel om  human scanning, vilket man kan ha stor nytta av på en anställningsintervju för att få övertaget, säger Sandra Strandberg.

Johanna Boussard

Senast uppdaterad: 12 okt 2021

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2021-10-12

Här är yrkena vi ärver

Vilka faktorer påverkar oss mest när vi väljer utbildning och yrke? Få vill nog svara ”föräldrar” på den frågan. Men våra föräldrars yrke har större betydelse än vi tror, en undersökning visar att var tionde svensk har samma yrke som sina föräldrar. Så mycket som var tionde svensk har samma yrke som sina föräldrar visar en undersökning, gjord av Du&Jobbet.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2015-09-23

Här finns extrajobben just nu

42 procent av alla studenter med studiemedel väljer att jobba vid sidan om sina studier, enligt en undersökning av CSN. Men var är studenter extra hett eftertraktade i höst? Vi tar tempen på arbetsmarknaden för studenter. – När hösten drar igång finns extra många jobb inom service, sälj och kundtjänst. Även kontorsjobb blir vanligare och på IT-sidan behövs mycket personal.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-22

Det här vill vi helst plugga

Helst vill vi bli jurister, ekonomer eller läkare, men utbildningarna som ökar mest i popularitet är utbildningar inom IT, och till lärare. Listan över de mest populära programmen har varit väldigt konstant de senaste åren, där traditionella och tydliga yrken lockar. Jurist-, socionom- psykolog- ekonom- och läkarprogrammet har flest sökanden på högskolan och på yrkeshögskolan lokförare, apote ...
Läs mer