16 apr 2019

Vill du gå en kurs i duvmatning?

Medborgarskolan i Stockholm har skapat en internetsnackis med sin kurs i duvmatning, där deltagarna bland annat ska lära sig att kasta brödbitar utan att träffa duvorna i huvudet.

– Ja, vi har hört att den diskuteras, skrattar Paula Ludewig på Medborgarskolans marknadsavdelning. Det är roligt att den får så mycket uppmärksamhet, det hade vi aldrig kunnat tro.

Just nu har ni en tävling där man ska hitta en plojkurs i er katalog. Får vi gissa att duvmatningskursen är det rätta svaret?

– Ha ha, visst är det så. Men en del går faktiskt på det, vi har fått in jättemånga samtal där vi har fått förklara att det bara är på skoj. Då skrattar de flesta och tycker att det är roligt.

Ni tar ju emot internetanmälningar, är det någon som har anmält sig till duvmatningskursen?

– Ja, 15 stycken faktiskt – och det är ganska många.

Är det inte läge att anordna kursen när det är så pass stor efterfrågan?

– Kanske det, ha ha! Nu är inte jag ansvarig för just den biten, men jag tror nog inte att det blir en sådan kurs, tyvärr.

Tips: Riktiga utbildningar med djurJosefine Svenberg
Senast uppdaterad: 16 apr 2019

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2019-04-16

"Zombies är som en naturkatastrof"

I februari startar kursen ”Att överleva en zombiekatastrof” på Norra Stor Stockholms ABF. Redan innan kurskatalogen kommit ut har 35 personer anmält sig. Kursen utgår från hur vi kan lära oss mer om verkligheten genom zombieböcker och zombiefilm. Vad kan vi lära oss av zombies? – Zombies kan vi kanske inte lära oss så mycket av men litteraturen och filmerna.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2015-06-15

Sätt igång våren – med en kurs

Tjuvstarta våren på en av studieförbundens kurser. Lär dig göra din egen grillkorv till sommaren, eller att planera din balkongodling.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-12-18

Komvux på distans, individanpassad utbildning

Lisa studerar på distans på NTI-skolan. Det finns över 250 kurser att välja mellan, man kan välja studietakt själv och det är CSN-berättigat. Här är Lisas tankar om studierna på distans!

Läs mer