Möbeltapetseringslinjen grund

Folkuniversitetet
Sammanfattning
Yrkeshögskola
Stockholm
Klassrum
Startdatum: Löpande - Stockholm

Möbeltapetseringslinjen grund

Vill du ägna dig åt ett gammalt traditionellt hantverk och bli möbeltapetserare? Här lär du dig grunderna i tapetsering. Du får göra olika typer av stoppningar och klä om stolar och enklare fåtöljer på ett yrkesmässigt sätt.

Tapetsering är linjens huvudämne. Du lär dig olika tapetseringstekniker som kullerstoppning och kantstoppning. I början av första terminen får du träna på stoppningar på övningsramar. Efter det praktiserar du dina nya kunskaper på stolar som du själv tar med dig. Vi går igenom vilka material som hör ihop med olika möbelstilar och epoker. Eftersom alla deltagare tar med sig egna stolar och fåtöljer att klä om, får vi en mångfald av objekt från olika epoker som exempel.

Vi går igenom olika sömnadstekniker, bandlimning, tygberäkning och val av tyg. Jämsides med att du lär dig tapetseringstekniker lär du dig vilka verktyg som du behöver och hur de används.

För att du ska kunna göra enkla renoveringar av dina objekt går vi även igenom grunderna inom möbelrestaurering. Du lär dig göra lätta lagningsarbeten, rengöring och ytbehandling. Vi tar även upp olika träslag, arbetsverktyg och kemikalier som du kan behöva i ditt arbete.

Folkuniversitetet

Folkuniversitetet är ett studieförbund som bedriver folkbildning och vuxenutbildning i hela Sverige. Vi är fristående från politiska, religiösa, kommersiella och fackliga intressen. På Folkuniversitetet i Stockholm kan du välja bland tusentals kurser och föreläsningar. Vi driver även Konst- och kulturutbildningar...


Läs mer om Folkuniversitetet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Folkuniversitetet

Recensioner

Det finns inga recensioner för Möbeltapetseringslinjen grund

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön