Barnskötare med inriktning socialpedagogik

Cady Utbildningar
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Distans
Flexibel, läs i din egen takt
Heltid/Deltid
16 900 SEK inkl. moms
Svenska
Distans
Startdatum: Börja när du vill - Kurslitteratur ingår - Distans
Yrkesutbildning till barnskötare med inriktning socialpedagogik

Barnskötare med inriktning socialpedagogik

Distansutbilda dig hos Cady och bli barnskötare med inriktning socialpedagogik!

Ditt arbete som barnskötare med inriktning socialpedagogik fokuserar på att hjälpa och leda barn och ungdomar på ett pedagogiskt sätt. Du blir en förebild till barnen som deras ledare och det är viktigt att ha en stor omsorgsförmåga samt vara empatisk för att trivas i yrkesrollen.

Arbetsuppgifter är omväxlande och kreativa vilket gör dina arbetsdagar spännande och aldrig sig lika. Du har även nära kontakt samt uppföljning med föräldrarna om t.ex. hur deras barn trivs och utvecklas.

Arbetsprognos

Det finns mycket goda möjligheter att kunna få ett arbete både nu och framöver då det är stora behov av utbildad personal.

Som barnskötare med inriktning socialpedagogik kan du arbeta bl.a.:

  • Inom förskolan (kommunal/privat)
  • I en föräldrakooperativ
  • I ett familjedaghem eller som dagbarnvårdare
  • I skolan 
  • På ett fritidshem

En utbildning som ger dig möjligheter

9/10 av Cadys elever jobbar inom sitt valda yrke efter utbildningen!

Arbetsgivare skickar även sina anställda för utbildning då de anser att Cadys innehåll ger de kompetenser och kunskaper som behövs.

Efter avslutad utbildning är målet att du har tillägnat dig kunskaper och verktyg så att du med säkerhet kan hantera arbetet som barnskötare med inriktning socialpedagogik.

Utbildningstid

Innehållet motsvarar 2 år vid ett traditionellt studiesätt.

  • Snitt lästiden är 1 år vid heltidsstudier.*
  • Ingen minimitid och max lästid är 2½ år.

*Den faktiska lästiden är individuell och beror på bl.a. din lästakt, pauser, studievana och disciplin. 

Fördelar med att läsa till barnskötare med inriktning socialpedagogik hos Cady

  • Godkänd enligt SeQF kvalifikationsnivå 5 på eftergymnasial nivå.
  • Styr över dina studier själv med Cadys flexibla upplägg.
  • Läs i din egen takt året om när och var du vill.
  • Välj själv när du vill börja och kom igång med dina studier snabbt.
  • Helt på distans utan fysiska träffar. 
  • Jobba samtidigt som du läser.
  • All kurslitteratur ingår.

Validering

Du kan validera delkurser som du redan har läst och praktiken om du har relevant arbetslivserfarenhet. Läs mer på utbildarens hemsida.

Varför välja Cady Utbildningar?

Kurslitteratur ingår

Behov på

arbetsmarknaden

90% får jobb efter genomförd utbildning

Få stöd av Cadys kunniga pedagoger/Kursledare

Bakom utbildningen står Cadys professionella team av kunniga och utbildade yrkeslärare. Deras gedigna erfarenheter är samlade från tidigare arbeten inom pedagogik och kommunikation.

Deras bakgrunder inom olika pedagogiska yrken ger de värdefulla kunskaper och kompetenser kring vad det innebär att arbeta pedagogisk med barn, ungdomar och vuxna. Cadys yrkeslärare brinner för att dela med sig av sina erfarenheter så att du kan få en djupare förståelse och inlärning.

Få stöd under dina studier

När du är elev hos Cady får du stöd av yrkeslärarna under hela din utbildning. De hjälper dig om du har pedagogiska frågor och du kan även få elevcoachning såsom hjälp med att lägga upp en studieplan.

Teamet hos Cady ser fram emot att ge dig stöttning, motivation och inspiration mot dina utbildningsmål och yrkesdrömmar.

Kursplan

Etnicitet och kulturmöten
Kunskap i olika sociala begrepp, teorier och modeller samt migration inklusive dessa bakgrund och konsekvenser för människors levnadsförhållanden och delaktighet i samhället.

Grundläggande vård och omsorg
Att stödja och assistera människor i egenvård; att ge personlig omvårdnad utifrån ett etiskt och inkluderande förhållningssätt samt grundläggande kunskaper i anatomi och fysiologi, vanligt förekommande sjukdomar, smitta och smittspridning, läkemedel och läkemedelsanvändning.

Hälsopedagogik
Människors hälsa, hälsorelaterade levnadsvanor och olika hälsoeffekter ur ett miljö-, historiskt och internationellt perspektiv samt ur sociala och kulturella aspekter både på individ, grupp och samhällsnivå.

Kommunikation
Människors interaktion och kommunikation samt pedagogiskt ledarskap.

Lärande och utveckling
Människans utveckling från barndom till ålderdom samt hur människor utvecklar sina kunskaper och färdigheter under hela livet.

Människors miljöer
Människors olika levnadsmiljöer och levnadsvillkor; innebörden av integration, segregation, likabehandling och diskriminering samt demokratisk värdegrund och internationella överenskommelser om mänskliga rättigheter.

Pedagogiska teorier och praktiker
Pedagogiska begrepp, teoretiska perspektiv och sambandet mellan pedagogiska förhållningssätt, arbetssätt och lärande samt sociala villkor för barn och ungdomar i olika sociala och pedagogiska sammanhang.

Pedagogiskt ledarskap
Pedagogiskt ledarskap i olika typer av aktiviteter och verksamheter; människors lärande, liv och växande och olika villkor för det; samt ledarskap inom sociala och pedagogiska sammanhang.

Specialpedagogik 1
Kunskap i olika funktionsvariation och hur de kan påverka människors liv, lärande och delaktighet i samhället utifrån lagar och styrdokument samt specialpedagogiska insatser, arbetssätt och hjälpmedel i sociala och pedagogiska sammanhang utifrån lagar och styrdokument.

Barns lärande och växande
Innebörden av integration, segregation, likabehandling och diskriminering samt demokratisk värdegrund och internationella överenskommelser om mänskliga rättigheter.

Pedagogiskt arbete
Kunskap i lagar och andra bestämmelser som styr pedagogiska verksamheter samt pedagogers och andra vuxnas roll och betydelse för barns lärande och växande.

Skapande verksamhet
Olika teorier inom skapande verksamhet; planering, genomförande, dokumentering och utvärdering av aktiviteter för att stödja och stimulera människors lärande och deltagande i olika situationer samt förståelse för lek och skapande verksamheters betydelse för människors lärande och växande.

Socialpedagogik, integration och inklusion
Teoretiska och praktiska verktyg för att kunna aktivt integrera och inkludera barn och elever i lärmiljön oavsett livsstil, särskilda behov eller fysiska och mentala förmågor; verktyg för socialt förebyggande arbete och enklare social kartläggning vid behov samt kompetenser genom olika sociala insatser som ökar den psykosociala situationen i lärmiljön.

Praktik
Heltid i 8 veckor, längre vid behov. Upplägget är flexibelt t.ex. deltid över en längre period då du jobbar. Du hittar din egen plats och den kan vara din arbetsplats om du kan utföra relevanta arbetsuppgifter.

Slutarbete
Ämnesspecifik redovisning som påvisar måluppfyllelsen.

Delbetala din utbildning!

16 900 kr inkl. moms för privata personer

Delbetala din utbildning

Cady erbjuder delbetalningsmöjligheter för dig som privatperson. Välj bland flera alternativ inklusive räntefria. Se utbildarens hemsida för mer information.

Denna utbildning är ej CSN-berättigad.

För företag och organisationer

13 520 kr exkl. moms för arbetsgivare och organisationer

Skräddarsydd kompetensutveckling för dina anställda

Mot förfrågan kan Cady skräddarsy ett utbildningsupplägg utifrån din verksamhets krav och behov. De kan erbjuda bl.a. en specialanpassad kursplan, utbildningspaket för större grupper, deldistans, fördjupningskurser och mycket mer.

Begär en offert

Kontakta Cady idag och berätta om vilka önskemål du har så återkommer de med förslag på upplägg och pris.

Förkunskaper

Lägst godkänt betyg i:

  • Svenska A / Svenska 1 / SAS A / SAS 1 eller motsvarande
  • Engelska A / Engelska 5 eller motsvarande
  • Matematik A / Matematik 1a/1b/1c eller motsvarande

Är du osäker på om du kan läsa denna utbildning?

Du behöver bara uppfylla antagningskraven ovan för att kunna läsa denna utbildning. Om du är osäker på eller inte uppfyller kraven kan Cadys valideringsavdelning göra en bedömning av dina erfarenheter. Läs mer om hur du kan få en bedömning på Cadys hemsida under "Behörighet".

Anmäl dig enkelt på Cadys hemsida

  • Du kan anmäla dig dygnet runt.
  • Börja när du vill året om.

Examen & Intyg

Efter avslutad och godkänd utbildning erhåller du ett diplom och yrkesutbildningsbevis.

SeQF kvalifikationsnivå 5

Kvalifikationen för denna utbildning är godkänd av Myndigheten för yrkeshögskolan enligt SeQF kvalifikationsnivå 5, vilket är likvärdig en yrkeshögskoleutbildning på eftergymnasial nivå.

Vill du veta mer om vad SeQFs nivåplacering betyder? Besök gärna utbildarens hemsida.

Cady är kvalitets- och miljöcertifierad enligt ISO 9001 och 14001.

Fortsatta studier

Cady har ett stort utbud av utbildningar och kurser på distans inom många olika yrkesområden såsom pedagogik, social omsorg, vård och omsorg m.fl.

Se hela utbudet på Cadys hemsida.

Reportage

Asil fick ny kompetens som barnskötare

Vi har ställt några frågor till vår elev, Asil Ahmed, som har läst till barnskötare med inriktning pedagogik hos oss. Detta har hon att säga om sin utbildning, hur det var att läsa på distans och hur utbildningen har hjälpt henne i sitt arbetsliv.



Cady Utbildningar

Vill du plugga och jobba samtidigt? Inga problem!

På Cady Utbildningar anpassas dina studier perfekt för just ditt liv.  Du studerar helt på distans.  Du väljer startdatum.  Du får en personlig yrkeslärare.  Du får all kurslitteratur.  Du får ett utbildningsbevis.  Hos Cady kan du hitta utbildningen som hjälper...


Läs mer om Cady Utbildningar och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Barnskötare med inriktning socialpedagogik
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Hitta till utbildaren

Cady Utbildningar

Friggagatan 9A
411 01 Göteborg

Recensioner

Det finns inga recensioner för Barnskötare med inriktning socialpedagogik

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Barnskötare med inriktning socialpedagogik från Cady Utbildningar, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön