Specialpedagogiska programmet, 3 år på halvfart

Utbildningsvetenskapliga fakulteten, Göteborgs universitet

Start:HT17
Ort: Göteborg
Studieform: Bunden till studieort
Takt:Halvfart
Typ:Program
Nivå:Avancerad
Utbildningsform: Högskola / universitet
Studietid:dag
CSN-berättigat:Ja
Undervisningsspråk:Svenska
Ansökningsinformation:Sista ansökningsdag 18/4-17
Förkunskapskrav: Förkunskapskraven består av tre delar: 1. Examen: avlagd grundlärarexamen, ämneslärarexamen, yrkeslärarexamen, förskollärarexamen eller motsvarande. 2. Gymnasieämnen: svenska B/svenska 3/svenska som andraspråk B/svenska som andraspråk 3 och engelska... Läs mer
  • Om utbildningen
  • Om utbildaren

Utbildningsvetenskapliga fakulteten, Göteborgs universitet

Göteborg
Sverige
Visa på karta

Utbildningens hemsida

Att se potentialen

Anna Almgren har läst specialpedagogiska programmet. 

Varför lärarutbildning

- Jag har alltid tyckt om barn. Först hamnade jag inom sjukvården, men tröttnade på helger och sena kvällar. Efter det har jag läst både till förskollärare och lärare och trivdes bra med det arbetet. Efter många år i yrket, och även en del arbete med elever i behov av stöd, väcktes mitt intresse för specialpedagogutbildningen. Idag arbetar jag som specialpedagog och trivs med det.

Bäst med utbildningen
- Utbildningen gav mig en djupare förståelse för individens beteende och därmed vilka behov hen har. Den gav mig också en djupare, övergripande insikt i hur man kan arbeta på individ-, grupp- och organisationsnivå. Vad som ska till för att en elev ska få rätt förutsättningar att lyckas med sin skolgång.

Roligaste stunden på jobbet
- Att möta alla elever och se potentialen i den enskilde individen. Att se deras utveckling och låta dem själva bli uppmärksamma på sitt lärande och utveckling; synliggöra lärandet.

Kreativa ögonblick
- Det kreativa är att alltid försöka komma på en lösning eller metod som passar den enskilde individen, att våga pröva nytt, att kunna anpassa så att det så långt som möjligt finns en möjlighet för alla att lära.

Delakicken-ögonblick
- När en elev knäcker läskoden och börjar ljuda och spontant ropar: -Jag ser vad det står, fröken jag kan läsa! Det är underbart och att få vara med på den resan till att barnet blir en läsande individ. Det är lycka på jobbet!

Största utmaningen på jobbet
- Utmaningen är att hinna med och att strukturera sitt arbete på bästa sätt.
Det är så mkt jag vill hinna pröva, det finns så många nya metoder och modeller. Jag vill också kunna utmana de duktiga eleverna, vilket är lite svårt ibland då det finns så många som behöver ”lite mer”. Varje dag är en utmaning i detta yrke. Det blir aldrig tråkigt!

Läs mer om utbildningen här!
Fråga SYV