Sammanfattning
Komvux
Distans
100 gymnasiepoäng
Deltid
Distans
Startdatum: Löpande - Distans
folkuniversitet vuxengymnasium på distans - privatjuridik

Privatjuridik

Vill du bli jurist eller advokat? Då finns det en del du behöver kunna om rättssystemet. Kursen privatjuridik syftar till att ge dig kunskap inom områden som är relevanta för yrket. Du studerar bland annat konstitutionell rätt, straffrätt och processrätt. Du får kunskap om de svenska grundlagarna och deras förhållande till EU-rätt och internationell rätt. Under kursen får du även vetskap om regler kring brott och straff och du får kunskaper kring det svenska rättegångsväsendet.

Lär dig branschen - lagar, regler & juridiska begrepp
Vidare får du studera familjerätt och arvsrätt, avtalsrätt och konsumenträtt. Inom dessa områden får du exempelvis lära dig hur avtal sluts och regler kring köp mellan konsument och näringsidkare samt köp mellan privatpersoner. Dessutom får du vetskap kring försäkringsrätt och vilka regler som finns angående försäkringar. Slutligen får du kunskap i juridiska begrepp som används i branschen och du får utbildning i problemlösning vid rättsliga sammanhang.

Flexibilitet med distans
På Folkuniversitetets distanskurser kan du själv lägga upp dina studier och läsa när det passar dig själv vilket innebär stora möjligheter att kombinera studier med arbete eller annan sysselsättning.

Förkunskaper

Förkunskaper

Kursen bygger på grundskolans kunskaper eller motsvarande.

Ansökan

Du kan boka kursen direkt på hemsidan.

Examen & Intyg

Betyg

Om en juridisk person (en organisation/företag men inte s.k. enskild firma) beställer och betalar för kursen ingår möjligheten att genomföra ett slutprov till betyg för en tilläggskostnad. Elever som läser mot betyg ska i samband med anmälan skicka in personbevis och kopia på gymnasiebetyg. Den juridiska personen ska skicka in en s.k. "Betygsbeställning".

Övriga deltagare kan ansöka om prövning hos Vuxenutbildningen i en kommun och på så sätt erhålla betyg. Kontakta Vuxenutbildningen i lämplig kommun för mer information.

Kostnader

Distanskursen i privatjuridik kostar 4'390 Kr.
Kostnader för kurslitteratur kan tillkomma.

Folkuniversitetet Vuxengymnasium på distans

Saknar du behörighet för att plugga på högskola eller universitetet? Behöver du en utbildning för att få ett jobb? Vill du själv kunna välja var, när och hur du ska studera? Gå en eller flera gymnasiekurser på distans! Folkuniversitetet arbetar...


Läs mer om Folkuniversitetet Vuxengymnasium på distans och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Privatjuridik
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Recensioner

Det finns inga recensioner för Privatjuridik

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Privatjuridik från Folkuniversitetet Vuxengymnasium på distans, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön