Kock
Utbilda dig till Kock - i kombination med svenska!
Slår ditt hjärta extra för matlagning och bra råvaror? Är du bra på att hålla lugnet och fokusera under tidspress? Kan du samarbeta för att möta gästernas behov? Gillar du att organisera och planera framåt? Då är det i restaurangbranschen som du hör hemma.
Matlagning är ett hantverk och ska göras med kärlek. För många är restaurangbesöket en höjdpunkt och ofta får du veta direkt att ditt jobb är uppskattat. Den här utbildningen vänder sig till dig som är intresserad av att arbeta inom restaurang, storkök eller servering. Utbildningen bedrivs i riktigt restaurangkök. Behovet ökar i branschen och efterfrågan på utbildad personal inom kök och servering är mycket stor.
Hur ser en arbetsdag ut?
Restaurang- och storkökspersonal är ett serviceyrke där arbetsuppgifterna varierar beroende på arbetsplats och du kan arbeta både nationellt och internationellt. En stor del av jobbet består av att planera och förbereda maten. Det kan handla om att skala och hacka råvaror snyggt, lägga upp fina presentationer av maten, assistera kockarna. Sedan lagar du mat, är med och planerar menyer, gör inköp och hjälper till med servering.
Varför välja YrkesAkademin vux?
Behov på arbetsmarknaden
Praktik/LIA
CSN-berättigad
Ansökan och behörighet
Om du inte har svenska som modersmål krävs att du har godkänt i kursen svenska som andra språk (grundläggande eller motsvarande).
Ansökan
Du söker via Falu kommuns webbsida - länk till ansökan kan du hitta på utbildningens webbsida.
Upplägg
Utbildningen utförs i kombination med Sfi d eller svenska på grundläggande nivå.
Utbildningen är kostnadsfri och berättigar studiemedel från CSN. Mindre kostnad för litteratur kan förekomma. Skyddskläder finns att låna.
APL
APL står för Arbetsplatsförlagt lärande, är obligatoriskt och ger dig bra förutsättningar att skapa nya kontakter och bygga nätverk för att komma närmare arbetsmöjligheter redan under utbildningstiden så att vägen ut till nytt jobb blir kortare.
Kostnader
Utbildningen är kostnadsfri och CSN-berättigande.
Kursinnehåll
Hygien, 100p
Livsmedel och näringskunskap 1, 100p
Branschkunskap inom restaurang och livsmedel, 100p
Service och bemötande 1, 100p
Servering 1, 100p
Matlagning 1, 100p
Matlagning 2, 200p
Matlagning 3, 200p
Mat och dryck i kombination, 100p
Yrkessvenska, 150p
Introduktion till yrkesområde, 50p
Grundläggande svenska som andraspråk/SVA*, 100-200p
Totalt: 1400-1500 poäng
*Kursen består av delkurser. Utifrån din kunskapsnivå avgörs vilka delkurser du ska läsa. Du läser minst en
delkurs.
YrkesAkademin vux
YrkesAkademin vuxenutbildning - yrkesutbildning på gymnasienivå med målet jobb och betyg. Riktar sig till dig som saknar gymnasieutbildning eller dig som vill ändra yrkesbana. Vi hjälper dig att lyckas!YrkesAkademin grundades 1997 av Lars-Göran Hagström och är idag en av Sveriges...
Gör en intresseanmälan
Hitta till utbildaren
YrkesAkademin vux
Det finns inga recensioner för Kock
För att få mer information om utbildningen Kock från YrkesAkademin vux, fyll i dina uppgifter:
Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?
Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.