Klimatomställning i teori och praktik

Röda Korsets folkhögskola
Sammanfattning
Folkhögskola
Stockholm
1 år
Heltid
CSN-berättigad

Klimatomställning i teori och praktik

Mobilisera dig själv och andra för omställning till en hållbar värld på Röda Korsets folkhögskola!

Klimatomställning i teori och praktik på Röda Korsets folkhögskola är en kurs för dig som vill få en bred kunskapsbas inom fältet klimatomställning och hållbarhet. Moment kring individuell omställning och globala förändringsprocesser avlöser varandra, liksom teori och praktik. Kursen gör många intressanta studiebesök och projekt i Sverige men även en studieresa med tåg i Europa. Praktik på relevant arbetsplats görs på vårterminen.

Kursinnehåll

Klimatomställning i teori och praktik fokuserar på omvärldskunskap, hållbarhetsstudier, omställningsarbete och aktivism med omväxlande teoretiska och praktiska inslag. Kursen går igenom klimatförändringens historia med genus, klass- och globala perspektiv. Gemensamma analyser av viktiga klimatdokument och globala överenskommelser, samt diskussioner kring begrepp som hållbarhet, makt och rättvisa är en del av kursinnehållet. Parallellt löper mer praktiska moment med målsättningen att lära känna och eventuellt initiera odlings- och omställningsprojekt i närområdet, samt att få mer kunskap om hållbar mat och matens klimatpåverkan.

Som en del av kursen reser vi på en tågresa i Europa för att ta del av det hållbarhetsarbete som sker utanför Sveriges gränser.

På vårterminen görs en längre praktik på en myndighet, organisation eller företag. Under kursen kommer du att få lära dig att hålla workshops och få verktyg för att kunna driva egna projekt.

Så ansöker du

Behörighet och ansökan

Goda kunskaper i engelska är meriterande. Engagemang i frivilligorganisation eller erfarenhet av socialt arbete är meriter.

Ansöker gör du via Röda Korsets folkhögskolas hemsida. För att komma i kontakt med skolan, klicka här.

Examen & Intyg

Intyg

Kostnader

Materialkostnad 1000 kronor/termin samt kostnader för kurslitteratur och studiebesök.

Därutöver tillkommer kostnader för studierna utomlands (resa och uppehälle). För finansiering kontakta CSN.

Röda Korsets folkhögskola

Röda Korsets folkhögskola 

En mötesplats för humanitära värderingar, samtal och lärande över gränser! Att läsa på folkhögskola är en erfarenhet utöver det vanliga. Glöm dammiga klassrum, fyrkantiga undervisningsmetoder och centrala läroplaner. Folkhögskolan handlar om gemenskap, dialog, verklighetsförankring och att ta vara på just...


Läs mer om Röda Korsets folkhögskola och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Röda Korsets folkhögskola

Bredholmstorget 14
127 48 Skärholmen

Recensioner

Det finns inga recensioner för Klimatomställning i teori och praktik

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön