Internationell Kockutbildning i Schweiz

Culinary Arts Academy
Sammanfattning
Yrkeshögskola
Le Bouveret
1 år och 9 månader
Heltid
CSN-berättigad
Klassrum
Startdatum: Löpande - Le Bouveret

Videoreportage

Internationell Kockutbildning i Schweiz

På denna intensiva utbildning i kulinarisk konst, får du en bred, internationell avancerad kockutbildning. Den omfattar nio månader på Culinary Arts Academy i Le Bouveret, samt ett års praktik som du gör vart du vill i hela världen.

Om du redan har en del erfarenhet kan du eventuellt tillgodoräkna dig vissa kursmoment . Kontakta oss för mer information.

Tekniker och metoder inom framförallt italiensk och fransk matlagning kombineras med teoretiska moment för att förbereda dig för en karriär i köket på topprestauranger över hela världen. Efter utbildningen finns det även möjlighet att fortsätta studierna mot vår Kandidatexamen i Kulinarisk Konst.

Praktiska lektioner

Utbildningen är uppdelad i 3 terminer på skolan på 3 månader vardera och 2 praktikterminer på 6 månader vardera.

Under första terminen i skolan lär du dig det grundläggande så som knivtekniker, matlagningsmetoder, livsmedelssäkerhet och hygien. Fokus ligger även på fransk matlagning, kulinariska trender samt grundläggande kunskap inom bakning. Efter denna termin erhåller du ett ”Certificate of Culinary Arts Essentials”.

Den andra terminen inriktar sig på klassisk och modern europeisk matlagning, klassiska efterrätter, professionell kökshantering, näringslära och speciella kostbehov samt kulinariska rankningar. Här erhåller du ett ”Diploma in European Culinary Arts.

Tolv månaders internationell praktik

Efter två terminer på skolan i Schweiz, gör alla studenter sex månaders internationell praktik som ofta kommer med en lön från arbetsgivaren. Denna praktik sker ofta på Michelinrestauranger eller lyxrestauranger på 5-stjärniga hotell. Med hjälp av skolans fantastiska internationella nätverk, kommer du att ha möjlighet att göra praktik precis var du vill i hela världen, samtidigt som du får erfarenhet av att jobba under kockar i absolut världsklass.

Efter den första praktikperioden återvänder du till skolan och gör din sista termin på 3 månader. Under den sista terminen koncentrerar du dig på internationellt gourmetkök, ”fine dining”-matlagning, menysammansättning, vin- och matparning, gourmetefterrätter samt hållbar matförsörjning.

Därefter avslutar du utbildningen med ytterligare en praktikperiod på sex månader och får ditt “Swiss Grand Diploma in Culinary Arts”.

Efter din kockutbildning kan du arbeta som kock på en hög internationell nivå.

Helt CSN-finansierad internationell upplevelse

Under tiden på skolan ingår mat och boende på skolans campus i Le Bouveret, med utsikt över Genevesjön. Eftersom utbildningen är ackrediterad och CSN-berättigad kan du finansiera hela din vistelse i Schweiz med hjälp av CSN:s studiemedel.

All undervisning sker på engelska och campus är väldigt internationellt, med alla världens hörn representerade. Detta innebär att du inte bara kommer att få en utbildning i världsklass och inspireras av olika matkulturer utan även kommer skaffa dig nya vänner och knyta kontakter över precis hela världen.

Varför välja Culinary Arts Academy?

Bra kontakter med näringsliv

CSN-berättigad

Bostadsgaranti

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs

Examen & Intyg

Swiss Grand Diploma in Culinary Arts

Reportage

Hannes Sinkkonen – Var inte rädd, det värsta de kan göra är att säga nej

Under en 4-timmars service skar sig en av kockarna i fingret, så jag var tvungen att ta ansvar för många saker. I början var det stressigt, men jag försökte organisera mig själv och göra jobbet bra. Efteråt kände jag mig lättad och det gjorde mig mer ödmjuk.



William Björkman – praktikant på Geranium, rankad som restaurang nr 2 i världen

Geranium är uppkallat efter blomman “Geranium”, den är ett tecken på liv och blomning. Restaurangen kan beskrivas som en plats där mat förvandlas till konst. Perfektion i varje detalj med det öppna köket som ser ut över matsalen. Det är en magisk plats där gästerna inte bara får fantastisk mat utan en upplevelse för livet.



Culinary Arts Academy

KOCK- OCH KONDITORUTBILDNINGAR PÅ CULINARY ARTS ACADEMY SWITZERLAND - Kandidatexamen  Är du redo att utmana dagens kulinariska upplevelser? Drömmer om en internationell karriär? Och få en studietid fylld med upplevelser i världsklass? Swiss Education Group (SEG) är en av världens...


Läs mer om Culinary Arts Academy och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Internationell Kockutbildning i Schweiz
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Hitta till utbildaren

Culinary Arts Academy

Recensioner

Det finns inga recensioner för Internationell Kockutbildning i Schweiz

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Internationell Kockutbildning i Schweiz från Culinary Arts Academy, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön