Folkhögskoleutbildningar
Distans

315 utbildningar och kurser

Utbildningar vid folkhögskola

Behörighetsgivande kurs eller profilkurs?
Behöver du läsa in gymnasie- eller grundskolekurser för att få behörighet till högskola eller gymnasium? ”Allmän kurs” på folkhögskola kan vara ett alternativ till Komvux . Du studerar 1-3 år beroende på dina förkunskaper och mål och du kan kombinera kärnämnen med kurser som du är speciellt intresserad av, t ex media, idrott, data eller konst.

På profilkurser fördjupar du dig i den speciella inriktning du har valt och läser inga allmänna kurser som ger behörighet till högskolan. Vissa profilkurser är yrkesutbildningar, t.ex. utbildning till journalist, eller fritidsledare och vissa riktar sig speciellt till dig som t ex har en funktionsnedsättning eller är invandrare.

Ett annorlunda sätt att studera
Att plugga på folkhögskola innebär ofta att du studerar i små, tighta grupper, där man lägger stor vikt vid elevens aktiva deltagande i diskussioner. Man jobbar ofta i projektform , där teori och praktik blandas.

De flesta folkhögskolor ligger på landsbygden eller i små orter. Skolorna har ofta internat, där eleverna bor och äter på skolan. Det innebär en stark social gemenskap på fritiden och många skolor anordnar en mängd kulturella aktiviteter för eleverna, även efter skoltid.

Mer information om ansökan, antagning och förkunskapskrav till folkhögskola

 

Om du inte finner de utbildningar som du sökte efter kan du testa att använda fritextsöket högst upp på sajten. När du fritextsöker efter utbildningar kan du sedan enkelt filtrera på Nivå: "folkhögskola".

Fråga SYV