Eftergymnasiala utbildningar
Teknik
Utomlands

24 utbildningar och kurser

Vad leder en utbildning inom teknik till?

Teknik är ett jättestort område med massor av olika inriktningar. Därför är det svårt att ge en samlad bild över alla yrken som teknikutbildningar kan leda till.

Exempel på på arbetsområden som teknikutbildningar kan leda till är tekniskt konstruktionsarbete, utveckling av produkter och processer, kvalitetsarbete, forskning, undervisning eller försäljning.

Många högre chefer har ofta en ingenjörsutbildning i grunden. Att jobba i projekt är vanligt bland ingenjörer som ofta har rollen som projektledare.

Utlandet 

Hittar du utbildningar med inriktning teknik som intresserar dig i utlandet? Om du tänker flytta bör du kontrollera bostadssituationen och ett bra första steg kan vara att söka på nätet efter "bostad utlandet" eller besöka myndighetssidor för utlandet. Tänker du pendla till och från utbildningar inom teknik i utlandet bör du lämpligen kolla upp bästa färdsättet i förväg.

Om du inte finner de utbildningar inom teknik som du sökte efter kan du testa att använda fritextsöket högst upp på sajten. När du fritextsöker efter utbildningar kan du sedan enkelt filtrera på Nivå: "eftergymnasialt", Intresse: "teknik", Ort: “utlandet”.

Fråga SYV