Eftergymnasiala utbildningar
Miljö

607 utbildningar och kurser

Vad leder en utbildning inom miljö till?

Det finns en rad olika yrken inom området miljö.

Som miljö- och hälsoskyddsinspektör arbetar du med miljö- och hälsoskydd och livsmedelskontroll i kommunerna och med djurskydd på länsstyrelserna.

Miljöinformatörer informerar om miljö- och avfallsfrågor, tar fram informations- och utställningsmaterial och ordnar studiebesök.

Som miljörevisor granskar du ett företags verksamhet och arbetsrutiner ur miljösynpunkt och ger förslag till förbättringar av miljöarbetet, så att lagar och regler följs och miljömålen kan uppfyllas.

Miljöingenjörer, miljökonsulter och miljösamordnare inom företag sysslar med miljöanpassningen i företagen och tar fram miljöledningssystem för att förbättra miljöarbetet. De gör miljöutredningar, sköter kontakter med myndigheter och utbildar anställda i miljöfrågor.

Miljöhandläggaren jobbar vid länsstyrelserna, som har ansvar för miljön i varje län. De vägleder och informerar exempelvis kommunerna i deras arbete. Vid länsstyrelserna kan de exempelvis arbeta med prövning och tillsyn av olika verksamheter, miljöanalys, utformning av miljömål, uppföljning och utvecklingsarbete.

 

Om du inte finner de utbildningar inom miljö som du sökte efter kan du testa att använda fritextsöket högst upp på sajten. När du fritextsöker efter utbildningar kan du sedan enkelt filtrera på Nivå: "eftergymnasialt", Intresse: "miljö".

Fråga SYV