Eftergymnasiala utbildningar
Spelutveckling

95 utbildningar och kurser

Vad leder en utbildning inom spelutveckling till?

En utbildning inom spelutveckling lär dig förstå design och visuell upplevelse av ett spel samtidigt som dina tekniska programmeringskunskaper utvecklas för att kunna skapa spel.

Som dataspelsutvecklare jobbar man i huvudsak med tre inriktningar: design, programmering och grafik. Man kan jobba specialiserad på en eller jobba med alla tre.

Jobbar du som dataspelsdesigner har du ofta helhetssynen och funkar som en projektledare. Det är designern som ser vad tanken är med ett spel och som ser varje steg i spelet från start till mål.

Programmeraren får en kravspecifikation på vad spelet ska innehålla och ska sedan göra kommandon i ett programmeringsspråk så att spelet uppför sig som man vill.

Att jobba med spelgrafiken innebär att visualisera det som designern har formulerat, det vill säga att se till att till exempel en figur ser ut grafiskt så som designern har bestämt.

 

Om du inte finner de utbildningar inom spelutveckling som du sökte efter kan du testa att använda fritextsöket högst upp på sajten. När du fritextsöker efter utbildningar kan du sedan enkelt filtrera på Nivå: "eftergymnasialt", Intresse: "spelutveckling".

Fråga SYV