Ekonomi

Vill du ha en bred utbildning med många olika inriktningar? En ekonomiutbildning kan leda till en mängd olika yrken. Typiska ekonomyrken är controller, redovisningsekonom och revisor.

Läs mer

Utbildningar eftergymnasialt: Ekonomi

Ta raka vägen till framtidsyrket!

Läs till Lönespecialist eller Redovisningsekonom på Iterum. Ansök senast 4 maj. 

Läs mer

Nya artiklar och studiefakta inom Ekonomi

Hitta starta eget-kursen

Hitta starta eget-kursen

Många är intresserade att starta eget på deltid, visar undersökning. Korta kurser som hjälper i företagandet är därför efterfrågade.

Här finns jobben 2018

Här finns jobben 2018

Gymnasielärare inom yrkesämnen, arbetsterapeut och receptarie är tre yrken där konkurrensen om jobben bedöms liten om fem år.

Ekonomi

Vad leder en utbildning inom ekonomi till?

En Controller är länken mellan företagsledning och ekonomiavdelning som ser till att företagsledningen får den ekonomiska information den behöver för att kunna leda verksamheten.

Som redovisningsekonom analyserar du resultatet av bokslutet för att söka förklaringar till varför det gick som det gick och du lägger fram bokslutsrapporten för företagsledningen. I arbetet kan ingå att utveckla modeller för redovisningen och utarbeta anvisningar för hur redovisningen ska göras.

Revisorn granskar redovisningen i ett företag, en förvaltning eller organisation för att se hur ledningen styr verksamheten. Revisorn kontrollerar också att redovisningen sker enligt de lagar och regler som gäller.

 

Om du inte finner de utbildningar inom ekonomi som du sökte efter kan du testa att använda fritextsöket högst upp på sajten. När du fritextsöker efter utbildningar kan du sedan enkelt filtrera på Nivå: "eftergymnasialt", Intresse: "ekonomi".

Ekonomi