Religionsvetenskap

Religionsvetenskap passar dig som är intresserad av teologi ur olika vinklar, exempelvis för att bli präst eller för att få en djupare förståelse.

Läs mer

Utbildningar eftergymnasialt: Religionsvetenskap

Result form

2 utbildningar inom "Religionsvetenskap"

Utbildningsnamn / Skola Utbildningsform Start Typ / Längd Ort
Komvux
  • Kurs
  • 50 poäng
  • Distans
Komvux
  • Kurs
  • 50 poäng
  • Distans

Nya artiklar och studiefakta inom Religionsvetenskap

Här finns jobben 2018

Här finns jobben 2018

Gymnasielärare inom yrkesämnen, arbetsterapeut och receptarie är tre yrken där konkurrensen om jobben bedöms liten om fem år.

Här är höstens trendigaste kurser

Hitta sina rötter trendigast

Glöm surdegsbak och lerkrus. Just nu handlar trenden inom fritidskurser om utomhusaktiviteter och att söka sina rötter genom släktforskning.

Religionsvetenskap

Vad leder en utbildning inom religionsvetenskap till?

Att studera religionsvetenskap ger en djupare förståelse som kan vara en tillgång i många branscher. Det kan gälla privata företag, offentlig sektor, föreningar, organisationer och religiösa samfund. Teologiskt utbildad personal arbetar huvudsakligen som präster, pastorer, diakoner och andra roller inom religiösa samfund.

Det är inte ovanligt att studier i religionsvetenskap kompletteras med en yrkesutbildning. Några exempel på yrken där kunskaper i religion kan vara en tillgång är socionom, lärare, polis och journalist.

Hitta alla svenska utbildningar inom religionsvetenskap på AllaStudier.se

 

Om du inte finner de utbildningar inom religionsvetenskap som du sökte efter kan du testa att använda fritextsöket högst upp på sajten. När du fritextsöker efter utbildningar kan du sedan enkelt filtrera på Nivå: "eftergymnasialt", Intresse: "religionsvetenskap".

Religionsvetenskap