Gymnasieutbildningar
Bygg- och anläggningsprogrammet
Halmstad

13 utbildningar och kurser

Bygg- och anläggningsprogrammet

På bygg- och anläggningsprogrammet lär du dig om byggnation och anläggning, om hur man bygger rationellt, säkert och miljömässigt. Stor vikt läggs vid arbetsmiljöfrågor för att undvika arbetsskador och för att bygga upp en god hälsa. En annan viktig aspekt är miljöhänsyn, hur olika material och sätt att bygga påverkar miljön, kretsloppet och oss själva.

Vad leder Bygg- och anläggningsprogrammet till?
Bygg- och anläggningsprogrammet är ett yrkesprogram, vilket innebär att du kan börja jobba direkt efter gymnasiet. Vill du plugga vidare på högskola eller universitet kan du välja kurser på gymnasiet som ger dig högskolebehörighet. Yrken som programmet leder till är till exempel golvläggare, murare, anläggningsmaskinförare, bergarbetare, målare och ställningsbyggare.

Fem inriktningar
Bygg- och anläggningsprogrammet har fem olika inriktningar:

Anläggningsfordon

Ger kunskap om schakt- och materialförflyttning inom väg- och ledningsarbete samt trafikkunskap.

Husbyggnad

Ger kunskaper i nybyggnation, renovering och ombyggnation av bostäder och lokaler samt även av broar och andra anläggningskonstruktioner.

Mark och anläggning

Ger kunskaper i markarbeten för vägar, järnvägar, husgrunder, ledningar, gröna ytor samt asfalt-, platt- och stenbeläggningar.

Måleri

Ger kunskaper i ny- och ommålning av invändiga och utvändiga ytor, uppsättning av olika väggbeklädnadsmaterial samt kunskaper om färgens estetiska och skyddande värden.

Plåtslageri

Ger kunskaper i plåtslageri i en kombination av design och teknisk funktion för att förse byggnader med klimatskydd och fungerande inneklimat.

Vilka ämnen läser du?
Gymnasiegemensamma ämnen: engelska, historia, idrott och hälsa, matematik, naturkunskap, religionskunskap, samhällskunskap och svenska eller svenska som andraspråk.

Halmstad 

Hittar du utbildningar med inriktning bygg- och anläggningsprogrammet som intresserar dig i Halmstad? Om du tänker flytta bör du kontrollera bostadssituationen och ett bra första steg kan vara att söka på nätet efter "bostad Halmstad" eller besöka myndighetssidor för Halmstad. Tänker du pendla till och från utbildningar inom bygg- och anläggningsprogrammet i Halmstad bör du lämpligen kolla upp bästa färdsättet i förväg.

Om du inte finner de utbildningar inom bygg- och anläggningsprogrammet som du sökte efter kan du testa att använda fritextsöket högst upp på sajten. När du fritextsöker efter utbildningar kan du sedan enkelt filtrera på Nivå: "gymnasium", Intresse: "bygg- och anläggningsprogrammet", Ort: “Halmstad”.

Fråga SYV