Kurser
Data / IT

9 utbildningar och kurser

Kurser inom data/IT

Fritidskurser inom Data/IT är för den som vill skaffa sig praktiska, användbara kunskaper som man har stor nytta av på arbetsmarknaden, oavsett om man är nybörjare eller fortsättare.

Grundkurser
Kom i gång-kurser
Har du tröttnat på att höra vad alla andra har upptäckt på internet? Skulle du också vilja skicka e-post med bilder till nära och kära? För den som inte har några kunskaper inom data / IT finns grundkurser som går igenom de viktigaste funktionerna och finesserna i en dator, går igenom vanliga och praktiska program som ordbehandlingsprogram och hur epost och internet fungerar.

Datakörkort ECDL
Datakörkortet ECDL - Auktoricerat Testcenter European Computer Driving Licence (ECDL) är ett bevis på att du besitter grundläggande kunskaper i att hantera din PC på bästa sätt, enligt europeisk standard. Kursen innehåller olika moduler där du lär dig grunderna i ordbehandlingsprogrammet Word, kalkyleringsprogrammet Excel, presenteringsprogrammet PowerPoint och mailprogrammet Outlook.


Design/ Grafisk formgivning
Vill du jobba med layout och bildbehandling i datorn? Kanske vill du jobba med webbdesign och lära dig göra egna webbsidor? Det finns en mängd fritidskurser som ger dig kunskaper i program som Dreamweaver, Indesign, Photoshop, eller Illustrator.


Systemvetenskap
En systemutvecklare jobbar i gränslandet mellan ny teknik, organisation och användare. I en systemutvecklarens arbete ingår det att analysera vilka problem företaget vill lösa med systemet eller delsystemet och vilka krav detta ställer. Därför krävs ett nära samarbete med dem som ska använda systemet. Systemutvecklaren behöver själv ha goda kunskaper om verksamheten. Utifrån faktainsamlingen bygger systemutvecklaren tillsammans med användarna upp datamodeller för att beskriva verksamhetens mål, processer, rutiner, objekt och informationsbehov och specificerar kraven på systemet. Som systemutvecklare tar du bland själv hand om programmeringen, vilket är vanligast, eller lämnar instruktioner till programmeraren som istället får ta hand om det praktiska arbetet med systemet.


SEO/Internetmarknadsföring
Hur man får en hög position på Google är en hel vetenskap som kurser i sökmotoroptimering, så kallade SEO-kurser, tar fasta på. Genom att gå en kurs i SEO (Search engine optimization) kommer du närmare dina potentiella kunder på nätet och kan öka ditt företags intäkter genom att de hittar ditt företag genom Google.

 

Om du inte finner de utbildningar inom data / it som du sökte efter kan du testa att använda fritextsöket högst upp på sajten. När du fritextsöker efter utbildningar kan du sedan enkelt filtrera på Nivå: "kurser", Intresse: "data / it".

Fråga SYV