Kurser
Språk

175 utbildningar och kurser

Språkkurser i Sverige och utomlands

Svenskar gillar att resa. Och vi reser allt oftare utomlands. Jämfört med 1992 gör vi 50 procent fler utlandsresor varje år. För att få ut det mesta av sin resa är goda språkkunskaper ett stort plus. Läs språk för att få ut mer av semestern eller för att lyckas bättre på affärsmötet.

På den här sektionen hittar du både språkkurser i Sverige som man läser på fritiden och språkkurser utomlands, där man kan studera alltifrån ett par veckor till flera år.

Språkutbildning utomlands
För den äventyrlige kan det vara en lyckad kombination att resa och studera språk samtidigt. Det ger möjlighet att stanna borta längre, bli en del av kulturen och få fördjupade kunskaper i språket. Att plugga språk utomlands är ofta ett roligt och effektivt sätt att lära sig ett språk.

I Sverige finns ett flertal språkreseförmedlingar som hjälper svenskar att hitta och boka språkkurser utomlands. De hjälper till med all praktisk information om till exempel kursupplägg, boende, studiemedel, försäkringar och kostnader, innan avresa.

Språkkurser utomlands är studiemedelsberättigade om de är minst 3 veckor inom EU och minst 13 veckor utanför EU.

Språkkurs på fritiden
För den som vill stanna i Sverige finns det en stor mängd fritidskurser inom språk i Sverige. De vanligaste språken är fortfarande de europeiska språken svenska, engelska, spanska, italienska, franska och tyska men vissa stora världsspråk ökar i popularitet såsom kinesiska och japanska och arabiska. På studieförbunden finns också möjligheter att läsa lite mer udda språk, här hittar man till exempel koreanska-, polska- och swahilikurser.

En språkkurs på fritiden är oftast inriktad på att lära sig prata, kommunicera i vardagslivet eller affärslivet och att ta sig fram som turist. De flesta lärarna undervisar på sitt modersmål och kan därmed också lära dig mer om landets kultur och samhålle.

Språkexamina i olika språk
Ibland, till exempel när man ska söka en utbildning utomlands eller söka ett jobb, krävs att man kan visa en examen i ett visst språk. Det kan till exempel vara Cambridgeexamen, IELTS (International English Language Testing System), eller Tisus (Test i svenska för universitets- och högskolestudier). Det är ett bevis på som garanterar en rättvis bild av din språkliga kompetens och är användbar över hela världen. Det finns speciella förberedande kurser man kan gå när man vill förbereda sig för en speciell examen.

 

Om du inte finner de utbildningar inom språk som du sökte efter kan du testa att använda fritextsöket högst upp på sajten. När du fritextsöker efter utbildningar kan du sedan enkelt filtrera på Nivå: "kurser", Intresse: "språk".

Fråga SYV