Visa allastudier.se som: Mobil

Plugga Design + Change på Linnéuniversitet

Ett unikt program med ett lokalt och globalt synsätt på design

Wiktoria uppskattar den support och gemenskap som finns bland studenterna på programmet och hur de tillsammans försöker att skapa en hållbar framtid genom design. I framtiden drömmer hon om att öppna en egen designstudio.

- Jag valde att studera vid Linnéuniversitetet för att Design + Change är ett unikt program. Utbildningen intresserade mig för till skillnad ifrån vissa mer traditionella designutbildningar sätter den design och hållbarhet i centrum. För mig var det värdefullt.

Det som Wiktoria tycker är mest intressant med utbildningen är hur engagerade alla studenter är i de olika ämnen som diskuteras samt relationen till lärarna.

- I våra projekt hanterar vi globala frågor som till exempel klimatförändringar både i ett lokalt och globalt perspektiv. Vi försöker att, med hjälp av design, utveckla hur vi kan skapa ett mer hållbart samhälle. Det är en väldigt positiv studiemiljö på vår utbildning. Vi lär oss av våra lärare och av varandra och samtidigt lär sig våra lärare saker av oss.

En stark gemenskap

Ibland får Wiktoria en känsla av att inte göra tillräckligt för att bidra till förändring. Att hantera den känslan har varit en utmaning, men hon har blivit stöttad av sina klasskamrater.

- Världen är komplex och ibland har jag känt mig maktlös, men jag har lärt mig att omvandla det till motivation för att skapa förändring istället. Mycket tack vare det stöd jag har fått av mina klasskamrater. Vi har en stark gemenskap inom programmet och det känns bra att vi tar hand om varandra när någon behöver hjälp.

Efter examen drömmer Wiktoria om att öppna en egen designstudio.

- Efter examen vill jag använda den kunskap och de erfarenheter som jag har samlat på mig för att skapa förändring. Jag drömmer om att ha en egen designstudio och att arbeta tillsammans med människor med olika bakgrund för att skapa ett mer hållbart samhälle.Läs mer om Linnéuniversitetet

Request information


Få svar på dina frågor om Linnéuniversitetet
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön